İstanbul Ayazağa'daki vurgun'un perde arkası!

İstanbul Ayazağa'daki vurgun'un perde arkası!
22 Nisan 2013 09:43

Yurt Gazetesi’nin “Ayazağa’da Başarılı vurgun!” haberi ses getirdi.

CHP’li Dursun Çaltı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün araziyi ranta kurban edişine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbas’ın da göz yumduğunu söyledi.

Şişli Belediyesi Meclis Üyesi CHP’Iİ Dursun Çaltı, Ayazağa’da yaşanan arazi vurgununa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da göz yumduğunu söyledi.

Çaltı konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ve yasal sürecin devam ettiğini belirtti.

YURT Gazetesi’nin gündeme getirdiği “Ayazağa’da Başarılı vurgun!” haberi ses getirdi.
CHP Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Dursun Çaltı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından ranta kurban edilen arazi vurgununa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın göz yumduğunu söyledi.

Sarıgül ve Topbaş arasında çıkar ilişkisi olduğunu da iddia eden CHP’li Şişli Meclis Üyesi Çaltı, Yurt Gazetesi’ne Ayazağa’da yapılan büyük vurgunun perde arkasını anlattı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

Ayazağa’daki 300 dönümlük alanla ilgili meclis oylamasındaki tek muhalefet şerhinin kendisine ait olduğunu açıklayan Çaltı, “Ben ilk meclis gündemine geldiğinde itirazımı yaptım. Oradaki muhalefet şerhi de bana aittir.
Ancak maalesef oy çokluğuyla kabul edildi. Ardından ise, suç duyurusunda bulundum. Halen yasal süreçte devam etmektedir”
dedi.

SARIGÜL VE TOPBAŞ İŞBİRLİĞİ

Şişli’de son 15 yıldır yaklaşık 20 milyar dolarlık rant sağlandığını belirten Çaltı, bunların çoğunun
İBB Başkanı Kadir Topbaş ile Şişli Belediye Başkanının ortaklığında yapıldığını iddia etti.

Çaltı :Burada önemli olan nokta şudur, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) giden planlarda önce 1/5000’liklere, sonra da 1/1000’lik planlara işlem yapılır.
Burada ise tam tersi yapılmıştır. Önce Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 1/1000’likleri kendisi işletmiş ve ardından 1/5000’liklere işletilmek üzere İBB’ye göndermiştir.

300 dönümlük arazi 2B planı kapsamında satın alınırsa ve müteahhitlere verilirse asıl o zaman daha da ranta açılacaktır.
Neredeyse tamamı yeşil alan olarak görünen ve planı bulunmayan Ayazağa ‘kişiye özel imara’ açıldı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İBB Başkanı Kadir Topbaş’la tam bir al gülüm ver gülüm sistemiyle çalışmaktadır.
Şişli’nin gönderdiği dosyalara Topbaş ‘evet’ diyor, Büyükşehir’in gönderdiği dosyalara da Sarıgül ‘evet’ diyor.

Şişli böyle soyuldu.

Mustafa Sarıgül ‘Büyükşehir Belediyesi’ne aday olacağım’ diyor.

Kesinlikle aday olamaz, olduğu anda Tayyip Erdoğan tarafından derdest edilir diye konuştu.