ISOQAR TÜRKİYE- EĞİTİMLER

ISOQAR TÜRKİYE- EĞİTİMLER
12 Ağustos 2021 11:57

Şirketlere verilen ISO Temel Eğitimi, kuruluşu standardın temel gerekliliklerini kavramaya teşvik eder, ISO standardının nasıl hayata geçirileceği konusunda derneklere neden olur ve ISO Standardı Uygulaması ile meşgul olan genel nüfusa bir heyecan verir. ISO standardının kullanımı için merkez grubu oluşturur. Yetkili prosedürün değerini artıran iç incelemeler için bir grup oluşturur.

 

Yönetim Sistemi Eğitim Programları, işletmelerde ISO Standartlarının uygulanmasına yönelik sağlam bir kültür oluşturma planı ile yönetilir. İşletmelerin standardın temel gereklerini kavramasını sağlar; ISO Eğitimi, işletmelere ISO standardının nasıl hayata geçirileceğini teşvik eder ve ISO Standart Uygulaması ile meşgul olan genel nüfusa heyecan verir. ISO standardının kullanımı için merkez grubu oluşturur. Hiyerarşik prosedürün değerini artıran iç incelemeler için bir grup oluşturur.

 

İyileştirme fırsatlarını belirleme yeteneği, bir iç denetçi veya baş denetçi için önemli bir beceridir. Maliyet tasarrufu içerebilir; atıkta azalma; verimliliği arttırmak; veya kuruluşunuzu daha sürdürülebilir hale getirmeye yardımcı olmak.

ISO temel eğitimlerinden bir kalite yönetim sisteminin uygulanması yoluyla sürekli başarı arayan kuruluşlar, bir kuruluşun kendi gereksinimlerine uygun ürün ve hizmetleri sürekli olarak sağlama becerisine güvenmek isteyen müşteriler, tedarik zincirlerinde ürün ve hizmet gereksinimlerinin karşılanacağına dair güven arayan kuruluşlar; kalite yönetiminde kullanılan kelime dağarcığına ilişkin ortak bir anlayış yoluyla iletişimi geliştirmek isteyen kuruluşlar ve ilgili taraflar, ISO 9001 gerekliliklerine karşı uygunluk değerlendirmeleri yapan kuruluşlar, kalite yönetiminde eğitim, değerlendirme veya tavsiye sağlayıcılar, ilgili standartların geliştiricileri yaralanabilir.

 

ISO standarlarında Baş Denetçi eğitimi, geniş çapta kabul görmüş denetim ilkeleri, prosedürleri ve tekniklerini uygulayarak bir Kalite Yönetim Sistemi (KYS) denetimi gerçekleştirmek için gerekli uzmanlığı geliştirmenizi sağlar. Bu eğitim kursu sırasında, ISO 19011’e ve ISO/IEC 17021-1’e göre belgelendirme sürecine uygun olarak da iç ve dış denetimleri planlamak ve yürütmek için bilgi ve beceri kazanırsınız.

 

Pratik alıştırmalara dayanarak, denetim tekniklerinde ustalaşabilecek ve bir denetim programını, denetim ekibini, müşterilerle iletişimi ve uyuşmazlık çözümünü yönetme konusunda yetkin hale de gelirsiniz.

 

Bu denetimi gerçekleştirmek için gerekli uzmanlığı edindikten sonra sınava girebilir ve “IRCA Onaylı Sertifikalı ISO Baş Denetçi” belgesine de başvurabilirsiniz. Bir IRCA Onaylı Baş Denetçi Sertifikasına sahip olarak, en iyi uygulamalara dayalı olarak kuruluşları denetlemek için gerekli yetenek ve yetkinliklere sahip olduğunuzu da gösterirsiniz.

 

Başarılı bir denetim yapabilmek için ISO standartlarının gerekliliklerini anlaşılmalı. Kurslar, sizi gerçek hayattaki denetim durumlarına hazırlamak için uygulamalı etkinlik ve çalışmaları da içerir. İşbirliğine dayalı ve ilgi çekici bir ortamda denetim sürecini yönetmeyi ve raporlamayı tamamlamayı da öğrenirsiniz.

Kursların öğrenme hedefleri: Standardın gereksinimlerini ve geliştirme sürecini tanımlamak,  standardın şartlarını tanımlamak, standardın amacını ve gereksinimlerini açıklamak, standarda uygunluğu göstermek için gereken kanıtları belirlemek, süreç yaklaşımını ve Planla-Uygula-Kontrol Et-Uygula (PDCA) metodolojisini de uygulamak, standardın gerektirdiği belgelenmiş bilgileri ve kalite süreçleri, kalite planlama, politika ve hedefler arasındaki karşılıklı ilişkileri değerlendirmek, denetim ilkelerini, süreçlerini ve yöntemlerini uygulamak, bir denetime hazırlıkla ilgili faaliyetleri göstermek, denetlenenin kurumsal durumu bağlamında etkili de bir denetim belirlemek, bir yönetim sistemi denetiminin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için gerekli olan etkili denetim becerilerini uygulayın ve kişisel davranışları uygulamak, bir denetim ekibinin faaliyetlerini oluşturmak ve planlamak, denetim sürecini de yönetmek, denetim raporunun hazırlanması ve denetim takibini de gerçekleştirmek.

 

Baş denetçi eğitimlerinin çoğu, bazı eğitimler değişiklik gösterse de, beş tam gün olarak planlanır. Genel olarak, baş denetçi eğitiminin ilk iki günü, standardın her bir maddesinin gözden geçirilmesine ve bu maddenin uygulanmasında nelerin dahil olduğunu ve maddenin yeterli ve etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini ayrıntılı olarak açıklamaya odaklanır.

 

Sonraki iki buçuk gün, denetim planlaması, denetim hazırlığı, toplantıların açılması, denetimin yürütülmesi, denetim izinin takip edilmesi, toplantıların kapatılması, bir uygunsuzluğun kaydedilmesi, denetim raporlaması ve takibi dahil olmak üzere denetimin nasıl yapılacağına odaklanır. Eğitimin bu ikinci kısmı, genellikle, katılımcılara denetimin nasıl bir his olduğunu görmeleri ve bazı olası denetim tuzaklarını belirlemeleri için biraz denetim deneyimi kazandırmak için rol yapma alıştırmalarını içerecektir. Eğitimin bu bölümü, yönetim sistemlerini denetleme konusunda rehberlik sağlayan ISO 19011, yönetim sistemlerini denetleme yönergelerine dayanmaktadır.

 

ISO 19011, denetim, denetim programı yönetme ve yönetim sistemi denetimleri yürütme ilkelerinin yanı sıra denetim programını yöneten kişi, denetçiler ve denetim ekipleri de dahil olmak üzere denetim sürecine dahil olan kişilerin yeterliliğinin değerlendirilmesine ilişkin rehberlik içerir. . Son gün, katılımcının sunulan bilgileri anladığını gösteren bir testle sona erecek ve sağlanan verilerden bir uygunsuzluğun belirlenmesi ve düzeltici eylem talebinin yazılması gibi pratik soruları içerir.

 

ISOQAR Türkiye ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi standartlarında düzenli olarak temel ve baş denetçi eğitimleri vermektedir. Detaylı bilgi ve yıllık eğitim planı için https://isoqarturkey.com/yillik-egitim-plani/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Adsız unnamed (1) unnamed