IŞİD’i protesto eden öğrencilere yaka paça gözaltı

IŞİD’i protesto eden öğrencilere yaka paça gözaltı
13 Ekim 2014 16:35

Beyazıt Meydanı’nda IŞİD’i protesto gösterisine hazırlanan gruptaki bazı kişilerin polisle tartışması yaka – paça gözaltına dönüştü. Polise direnen bazı göstericiler yerde sürüklendi. Gözaltına alınanlar bindirilecekleri otobüs gelene kadar plastik kelepçeli vaziyette yerde yüzüstü yatırılarak bekletildi.

 

 

30 KİŞİLİK GRUP MEYDANDA TOPLANDI

 
Yaklaşık 30 kişilik grup IŞİD saldırılarını protesto Beyazıt Meydanı’nda toplandı. Meydanda önlem için bekleyen polis ekipleri gruba yapacakları protesto gösterisi ve basın açıklaması için izinleri olup olmadığını sormak istediklerinde gruptan bazı kişilerin polisleri itekleyip yumrukladıkları görüldü.

 

GÖZALTINA ALINDILAR
Bunun üzerine gözaltılar başladı. Devreye meydanda bekleyen çevik kuvvet ekipleri de girdi ve grubun tamamına yakını yaka paça gözaltına alındı. Bazı göstericiler polis ekiplerine direndi. Polis direnen göstericileri sürükleyerek götürdü.

 

 

DEV-GENÇ YAZILI PANKART AÇMAYA ÇALIŞTILAR
Bu sırada göstericilerden bazıları üzerinde DEV – GENÇ yazılı pankart açmaya çalıştı. Polis bu pankartı açtırmadan protestocuların elinden aldı.. Yüzüstü yere yatırılan göstericilerin çevresi kalkanlı çevik kuvvet polisleri tarafından sarıldı. Bu şekilde bekletilen göstericilerin ellerinin arkadan kelepçelendiği görüldü. Polis olayı izleyen habercileri de bu çemberden uzaklaklaştırdı.

 

 

OTOBÜS GELENE KADAR YERDE YATAR VAZİYETTE BEKLETİLDİLER
Göstericiler yerde ve elleri arkadan kelepçeli vaziyette, bindirilecekleri otobüs gelene dek bekletildi. Gözaltına alınanlar daha sonra otobüse bindirilerek götürüldü. Polisin olaylarda gözaltına aldığı protestocu sayısının 23 olduğu belirtildi.