İnek karşılığında kızını verdiği iddia edilen baba: Kızımı ben vermedim, kaçırdılar.

İnek karşılığında kızını verdiği iddia edilen baba: Kızımı ben vermedim, kaçırdılar.
5 Şubat 2013 10:20

AMASYA’nın Gümüşhacıköy İlçesi Korkut Köyü’nde kızı Güller O.’yu bir inek karşılığında akrabasının oğluyla evlendirmek istediği iddia edilen 56 yaşındaki Ali O. iddiaları yalanladı. Ali O., “Benim ahırımda 15 büyükbaş hayvan var. Bir başkasının vereceği ineğe ihtiyacım yok. Kızım zihinsel engelli. Onu kullanıyorlar. Ben kızımın evlenmesine razı olmadığım için bana iftira atıyorlar” dedi.

 
 
Gümüşhacıköy İlçesi Korkut Köyü’nde oturan ve çiftçilik yapan 4 çocuk babası Ali O., kızı Güller O.’yu 1 inek karşılığında akrabasının oğluyla evlendirdiği iddialarını yalanladı. Kızının yüzde 60 oranında zihinsel engelli olduğunu söyleyen baba Ali O., şöyle dedi:
 
 “Geçen yıl kızım evlilik yaptı. Ancak, 3 ay sonra anlaşamadığını söyleyip evi terk etti ve mahkeme kararıyla boşandı. Bizimle birlikte yaşamaya devam etti. Bu süre içerisinde bizim haberimiz olmadan benim ağabeyimin üvey kızının oğlu olan Murat Erdemir ile tanışmış. Telefonla görüşmüşler. Bana kızımı istemek için geleceklerini söylediler, bende kızımı bu kişiye vermeyeceğimi belirttim. Razı olmadığımı söyledim. Bunun üzerine bu kişi 3,5 ay önce kızımı evimden kaçırdı. Aynı gün olay sonrasında jandarmaya durumu haber verdim. Kızımı geri almak istedim ancak vermediler. Evladımı kaçırdılar. Ben kimseden kızım karşılığında ne bir inek ne de başka bir şey almadım.”
 

Eşi Ulviye O’yu kızını getirmesi için dün Ankara’ya gönderdiğini söyleyen Ali O., “Kızım beni mahkemede suçlayacak birisi değil. Zeka engelli olduğu için onu kullanıyorlar. Bu gün bazı gazetelerde yazılan haberi görünce yıkıldım. Biz kızımı evine getirmek için uğraşıyoruz” diye konuştu.
 
Kendisinin çiftçilikle uğraştığını ve köydeki ahırında 15 büyükbaş hayvanının olduğunu söyleyen Ali O., şöyle devam etti:
 
“1 yıl önce bu büyükbaş hayvanları aldım. Benim kimsenin vereceği bir ineğe ihtiyacım yok. Kızım ilk eşinden boşandığında bile biz mahkemede hiçbir şey talep etmedik. Kızımın başına kötü bir şey gelmeden evine dönmesini istiyoruz. Mahkeme benim tedavi olmamı istemiş. Allah’a şükür ben sapasağlamım. Hiçbir sorunum yok.”
 
Öte yandan Ali O.’nun kızı Güller O., babasından korunmak için mahkemeye başvurdu. Ankara 11’nci Aile Mahkemesi’nde kız hakkında koruma tedbiri uygulanmasına ve baba Ali O.’nun ruh sağlığının yerinde olmadığını hükmedip, sağlık kuruluşunda tedavi görmesine karar verdi. Güller O.’nun ise birlikte yaşadığı kişiyle Ankara’da ikamet ettiği belirtildi.