İmamoğlu: Talanı, rantı bu şehrin üzerinden attık şimdi tamamen kovacağız!

İmamoğlu: Talanı, rantı bu şehrin üzerinden attık şimdi tamamen kovacağız!
26 Şubat 2024 09:26

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri İçme Suyu Yatırımları açılışı ve halk buluşmasında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Talanı, rantı bu şehrin üzerinden attık şimdi tamamen kovacağız. Ben bu şehrin insanını birbirinden ayırmadım” ifadelerini kullandı.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri İçme Suyu Yatırımları Açılış Töreni ve Halk Buluşması’nda konuştu.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

 

 

Burası benim en çok önem verdiğim noktalardan biri. Silivri ile ilgili rapor vereyim. Selimpaşa alt geçidini bilir misiniz. Yıllarca buraya gelip gidiyoruz. Benim babam da Selimpaşa’da oturuyor. Yol bir yerden sonra bitiyor. Bunu yapmak bize nasip oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Kiptaş Silivri’de çok huzur mekanlar ve evlerini sabit taksitle yapıp teslim ettik. Başkaları gibi değil ne dediysek yaptık zamanından önce bitirdik. Silivri’de çöp depolama alanının varlığı evet huzuru bozuyor. Bunların yaptığı ihmal, israf ve ihanet. Bizim dönemimizde kreş konuşuluyor, burs konuşuluyor, dağıttığımız süt konuşuluyor. Bunlar bizim dağıttığımız sütle dalga geçiyorlar. 250 bin çocuğa süt dağıtan amcaları İmamoğlu’nun mega projesi Halk Süt. Anlayana. Talanı, rantı bu şehrin üzerinden attık şimdi tamamen kovacağız. Ben bu şehrin insanını birbirinden ayırmadım. Sen o parti, sen bu partidensin demedim. İşin sırrı budur; eşitliktir, adalettir!

Erdoğan “Melen Barajı’nı bitirdik, su sorunu yaşanmayacak” dedi. Ben seçimden sonra gittim ki o baraj çatlaklar içinde! Bugün Melen Barajını ağızlarına almıyorlar, tıpkı Kanal İstanbul’u ağızlarına almadıkları gibi”

 

 

MURAT KURUM’A YANIT: ‘UTANIR MI BİLMEM!
“İBB Başkanı’dır başımızın üstünde yeri var, en güzel şekilde ağırlarız. Bizim örf ve adetlerimize yakışan bir şey mi bu? Fatih Belediye Başkanı’nın maili, bu acemi adaya bunu postayla yollayacağım, utanır mı bilmem”

Cuma günü Sancaktepe’de ‘Bu zamana kadar hiç davet edilmemiştim. İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme Tren Hattı için davet geldi, çok teşekkür ederim. Bu davete katılacağım’ dedim. Ertesi gün ses acemi adaydan çıktı. Acemi aday dedi ki, büyük bir şey yakalamış gibi ‘Hayır, Ulaştırma Bakanı’na sordum İmamoğlu davet edilmedi’ dedi. Sevindi ya! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın İstanbul’da bir açılışa davet edilmemesine sevinen biri olur mu ya. İş burada bitmedi. Ekranlara bir görüntü gelecek, bu bana gelen davet maili… Kimden geliyor davet? Açılışın olduğu yerin ilçe Belediye Başkanı sayın Ergün Turan’dan. Nereye geliyor? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı protokolüne geliyor. Yani benim protokolüme 27 Şubat’ta gelmiş. Şimdi benim için kendi kendine davet uyduruyor diyen bu acemi adaya bunu postayla yollayacağım. Utanır mı bilmem!”