İmamoğlu: Her sandıkta bir fazla olmaya ihtiyacımız var

İmamoğlu: Her sandıkta bir fazla olmaya ihtiyacımız var
24 Mart 2024 10:37

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimler için ‘sandık güvenliği’ne dikkat çeken açıklamasında “Her sandıkta bir fazla olmaya ihtiyacımız var” diyerek, İstanbul Gönülleri için müşahit ve gönüllü avukat olarak görev yapmak isteyenlere çağrıda bulundu.

 

 

Seçimlere bir hafta gibi kısa bir süre kalırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimleri için sandık güvenliğine dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

İmamoğlu, 2019 seçimlerindeki seçim güvenliği konusundaki deneyimlerinin nasıl başarıyla sonuçlandığını anımsatarak, İstanbul Gönüllüleri oluşumun başlattığı müşahit ve gönüllü avukat olarak görev alınması çağrısında bulundu.

İmamoğlu, “Haydi İstanbul 31 Mart’ta topyekun demokrasimize sahip çıkalım” diyerek, kayit.istanbulgonulluleri.org adresi üzerinden İstanbul Gönüllüleri’ne katılım çağrısı yaptı.

 

 

İmamoğlu’nun çağrı videosunun yer aldığı açıklaması şu şekilde: “Sevgili İstanbullular. Bugün size önemli bir konuda seslenmek istiyorum. 31 Mart seçimlerinde sandık güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. 2019 seçimlerindeki tecrübemiz, sandıklarda kalabalık ve hakim olmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi ve yaşattı. Seçim günü CHP’li görevlilerimiz İstanbul’daki tüm sandıklarda hazır olacaklar. Ama sandıklarda daha kalabalık olma ihtiyacımız var. Her sandıkta bir fazla olmaya ihtiyacımız var. Sizlerden isteğim; kayit.istanbulgonulluleri.org adresinden İstanbul Gönüllüleri’ne katılıp müşahit olarak veya gönüllü avukat olarak görev yapmanız. Haydi İstanbul 31 Mart’ta topyekun şekilde demokrasimize sahip çıkalım. Haydi İstanbul, hep birlikte tam yol ileri.”