İmamoğlu: Net bir şekilde beraat beklerdim!

İmamoğlu: Net bir şekilde beraat beklerdim!
11 Kasım 2022 13:58

Savcının siyasi yasak ve ‘hapis’ talep ettiği davanın ardından açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Duruşma esnasında aldığım bilgiye göre ısrarlı bir biçimde mahkemenin hakimi sözlerimin Sayın Bakan Soylu olduğunu dile getirmiştir. Savcının üst noktadan beyan bildirmesi şaşırtıcıdır” dedi. İBB Başkanı, “Ben net bir şekilde beraat beklerdim” dedi.

 

 

İBB Başkanı İmamoğlu, Şehzadebaşı Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarına dava hakkında açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

“Bugün çok ilginç bir gün yaşandığını düşünüyorum. Duruşma esnasında aldığım bilgiye göre ısrarlı bir biçimde mahkemenin hakimi sözlerimin Sayın Bakan Soylu olduğunu dile getirmiştir. Savcının üst noktadan beyan bildirmesi şaşırtıcıdır. Bugün yaşananlar toplumun vicdanında yerini bulmuştur. Toplumun vicdanına sonsuz güveniyorum.

Net olarak beraat beklerdim. Allah memleketimizi ve memleketimizin insanlarını ahlak yoksunu, vicdan yoksunu insanların şerrinden korusun. Herkesin hukuka adalete ihtiyacı olduğunu unutmamamız gerekir. ‘Devletin dini adalettir’ sözü çok kutsal. Yüce Türkiye Cumhuriyeti yargısına, adaletine güvenmek istiyorum.”

 

 

NE OLMUŞTU?

 
Eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun duruşması bugün görüldü.

Duruşmada ilk olarak FOX TV muhabiri Gülşah İnce ‘tanık’ olarak dinlendi. “İmamoğlu, ‘Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye’ sözlerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) değil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt olarak sarf etti” diyen İnce, gelişmeyi akşam haberlerinde de bu şekilde haberleştirdiklerini vurguladı.

Hakim, söz konusu ifade üzerine “İmamoğlu’nun muhatabının Soylu olduğu açık” diye konuştu. Savcı ise buna rağmen İmamoğlu için 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep etti.

Duruşma, 14 Aralık’a ertelendi.