İmamoğlu: Benim inancımı da milliyetçiliğimi de ölçecek kişi doğmadı

İmamoğlu: Benim inancımı da milliyetçiliğimi de ölçecek kişi doğmadı
4 Mayıs 2023 18:58

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Denizli Millet Buluşması’nda yurttaşlarla bir araya geldi.

 

 

 

İlk olarak kürsüye çıkan Ekrem İmamoğlu, “21 yıllık heyecanın eşiğine gelmiş bir toplum var. Heyecanı son ana, son saate kadar hep birlikte yaşatalım. Çok önemli bir dönüm noktasındayız. Hep beraber çok çalışıyoruz. Çalışmamızın çok azını gördünüz. Milletimiz için esas 15 Mayıs’tan sonra nasıl çalışacağız herkese göstereceğiz” dedi

 

 

İmamoğlu, “14 Mayıs’tan sonra Denizli’de hakkını alacak. Türkiye’nin her yeri bir cennet köşesi. Hak ettiği yerde değil. Paramızı pul ettiler. Bir anda milletimizi Bütün kazanımlarıyla yerle bir ettiler. Emeklisinden işçisine, Memurundan sanayicisine… Tarımla uğraşanından emeklisine… Herkesi mağdur ettiler. Bu iktidar fazla değil… 15 Yıl önce 2023 yılında Cumhuriyetin 100’üncü yılında kişi başı geliri 25 bin dolar açıkladılar. Bugün 3’te1’inden bile daha aşağıdayız. O kadar çok şey kaybettik ki… İktidarı devraldıklarında Dünyanın 16’ıncı ekonomisiydik bugün 21’inci ekonomisi konumundayız. Daha da geri gidiyoruz…” diye konuştu.

 

 

Ekrem İmamoğlu, “Gençlere hesap vermek zorundayız. Gençlerin umudunu tazelemek zorundayız. Gençlerin yüreklerini ferahlatmak zorundayız. Gençleri mülakat altında ezdirmeyen bir sistemi var etmek zorundayız. Gençler adalet istiyor. Benim hakkımı yedirme ey devletim, diyor” ifadelerini kullandı. Alanda bulunan gençler Ekrem İmamoğlu’nun sözleri üzerine “Hakü hukuk, adalet” sloganları attı.

 

 

“BENİM İNANCIMI DA MİLLİYETÇİLİĞİMİ DE ÖLÇECEK KİŞİ ANASININ KARNINDAN DOĞMADI”

 
İmamoğlu konuşmasını; “Yolda gelirken binaların duvarlarında ‘Denizli vatanı böldürmez’ diye saçma sapan afişler asan insanları görüyorum. Allah aşkına yahu bu milleti siz böldünüz siz! Oy veren, vermeyen, inançlı, inançsız, milli, gayri milli.. Benim inancımı da milliyetçiliğimi de ölçecek kişi anasının karnından doğmadı. Hangi birimiz bu vatan sevgisini birine ölçtürürüz? Bu vatan için her bedeli ödemiş milletimizin evladıyız. Biz hepimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetinin evlatlarıyız” ifadeleriyle sürdürdü.