İmamoğlu: 2019’da kapadığımız kötü zihniyeti 31 Mart’ta tarihe gömeceğiz

İmamoğlu: 2019’da kapadığımız kötü zihniyeti 31 Mart’ta tarihe gömeceğiz
25 Mart 2024 09:05

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Halk Buluşmasında konuştu. Ekrem İmamoğlu “Biz kötü zihniyeti 2019’da o devri kapattık. Şimdi 31 Mart’ta tarihe gömeceğiz tarihe gömeceğiz. Bizim yaptığımızı onlar yapamazdı yapmadı zaten.” ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığını yaptığı Beylikdüzü’nde halk buluşmasında konuştu. Yaşam Vadisi’nin 19 Mayıs 2017’de yeni bir demokratik zihniyet adımı için açıldığı söyleyen İmamoğlu “Burayı ve İstanbul’un 21 noktasını daha yenilerini o rantçıların elinden kurtardık. Asıl sahibine yani size vatandaşa teslim ettik. Etmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Ekrem İmamoğlu açıklamasında şunları kaydetti:
İstanbul dere yataklarını imara açan yeşil alanlarını ranta dönüştürmek için fırsat kollayan bir anlayıştan çok çekti. 2017 yılında burayı açarken hep birlikte aslında bu gidişe dur dediğimiz tarihti. 19 Mayıs 2017. Bu tarihi unutmayın. zihniyet devriminin başladığı tarihtir. İstanbul’un dere yatakları ormanları vadileri İstanbullulara aittir artık.

 

 

“İSTANBUL’UN MALI KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ”
Hepsini geri alacak başkasının olmadı olmayacak. Biz dedik ki İstanbul’un malı kimseye peşkeş çekilemez. Bu mal İstanbul’un her alanı bu şehrin insanına aittir. Halka ait olanı halka vermenin en doğru en güzel örneği yaşam vadisi olmuştur. Onun için benim hayatımın en değerli somut kavramlarından birisidir. Aktif ve kaliteli yeşil alan kavramının ete kemiğe büründüğü isimdir yaşam vadisi.

 

 

DEVAM EDECEĞİZ
Burayı ve İstanbul’un 21 noktasını daha yenilerini o rantçıların elinden kurtardık. Asıl sahibine yani size vatandaşa teslim ettik. Etmeye devam edeceğiz.

 

 

“2019’DA DEVRİ KAPADIK 31 MART’TA TARİHE GÖMECEĞİZ”
Sizden aldığımız güçle İstanbul’un dört bir yanına bu vadileri yaptık ve yapmaya devam ediyorum. İstanbul’un her yerini yaşam vadileri ve kent ormanlarıyla misli misli büyüttük büyüteceğiz. Başka bir dönem yaşıyoruz. Biz kötü zihniyeti 2019’da o devri kapattık. Şimdi 31 Mart’ta tarihe gömeceğiz tarihe gömeceğiz. Bizim yaptığımızı onlar yapamazdı yapmadı zaten. Onlar israfçı onlar rantçı, biz ise icraatçıyız, biz halkçıyız. Onlar kendileri bile itiraf ettiler. Onlar ihanetçiyiz demediler mi? Onların ruhunda ihanet bizim ruhumuzda merhamet var merhamet. Bu şehrin israfçılara ve rantçılara kaybedecek bir saniyesi bile yok.