İl başkanları Kılıçdaroğlu'ndan ne istedi?

İl başkanları Kılıçdaroğlu'ndan ne istedi?
15 Temmuz 2012 23:03

CHP İl Başkanları toplantısı bitti. Başkanlar MYK’dan dert yandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay öncesinde il başkanlarıyla yaptığı toplantı sona erdi.
 
CHP Genel Merkezinde yaklaşık 4 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu, il başkanlarının görüşlerini aldı.
 
CHP Genel Merkezinde saat 14.00’de buluşan 81 il başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu ile Kurultuy’a ilişkin fikir alışverişinde bulundu.
 
Tüm il başkanlarını süre sınırı koymadan dinleyen Kılıçdaroğlu, katılımcıların anlattıklarını defterine not etti.
 
BAŞKANLAR NE ANLATTI?
 
CHP il başkanlarının bir bölümü “Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerine ulaşmakta ve sorunlarımızı anlatmakta güçlük çekiyoruz. Bir çok MYK üyesine ulaşamıyoruz” dedi.
 
Bazı il başkanları ise çarşamba günü yapılacak olan Parti Meclisi (PM) seçiminde sol ve sosyal demokrat isimlere ağırlık verilmesini istedi.
 
Bir kısım il başkanı ise, “parti vitrini sağdan gelen isimlerle değil, örgütün içinden gelen isimlerle oluşturulsun’ ifadesini kullandı. Sağdan gelen isimlerin de partide olması gerektiğini ancak, parti vitrininin ağırlıklı olarak sosyal demokratlardan oluşturulmasını gerektini söyleyen başkanlar kurultayda çarşaf liste yönteminden yana tavır koydu.
 
 
 
Bir il başkanı ise, “Sayın Genel Başkanım sağdan gelen transferlere son verin” dedi.
 
İl başkanlarının bir bölümü ise, örgütlerin yaşadığı maddi sıkıntılardan söz etti.
 
Bir il başkanı, ‘Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nın(Erdoğan Toprak) kapısında dilenci olduk, örgütlere para gelmiyor’ ifadesini kullandı. Bir başka il başkanı da ‘örgütlere para gelmiyor ama, pahalı broşürler basılıyor. Para yoksa bu pahalı broşürlere nasıl para bulunuyor?’ dedi.
 
Toplantıda söz alan bazı il başkanları ise, şu ifadeleri kullandı: “Bu MYK ile parti gitmez, yeni MYK’da örgütle arasına duvar ören hiçkimse olmasın, yeni MYK’da sokakta karşılığı olan insanlara şans tanınsın. Parti Meclisi üyelerinin çoğunu tanımıyoruz. PM üyeleri daha aktif çalışsın. Çarşamba günü yapılacak olan seçimde anahtar liste geniş tutulsun, tercih örgüte bırakılsın.”
 
Bu arada bir il başkanı, “MYK üyelerinin birçoğunun ismini dahi bilmiyoruz. Bir çoğu ortada bile ortada görünmüyor. Halkta karşılığı olan bir Genel Başkan Yardımcımız vardı. O da saha dışına itildi. İsmini ben vermiyorum, siz zaten biliyorsunuz” ifadesini kullandı. Bazı il başkanları da yaptıkları konuşmada Genel Başkan’ın danışmanlarından dert yandı.
 
İki il başkanı ise, Kurultay Divanı’nın kendilerine sorulmadan oluşturulmasını eleştirdi. (“Kılıçdaroğlu, bu eleştiri üzerine Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek’e, Divan’ın yeniden oluşturulması talimatını” verdi)
 
Öte yandan, toplantının sonunda ise 81 ilin başkanı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiklerini deklare etti.
 
Hiçbir yardımcısını toplantıya almayan Kemal Kılıçdaroğlu, toplantının sonunda PM’de parlamento ve örgüt dengesini kuracağını ağırlıklı olarak ise örgütten gelen isimleri tercih edeceğini söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, mevcut il ve ilçe başkanlarını PM’ye almayacağını söyledi.

gerçekgündem