İki farklı sendika, iki farklı 1 Mayıs kararı

İki farklı sendika, iki farklı 1 Mayıs kararı
24 Nisan 2014 15:18

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, “Bizim yapımız, tabanımız müsaade alınmayan bir yerde 1 Mayıs’ı kutlamak istemiyor” derken, KESK Genel Başkanı Özgen ise, “Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı makamında kabul etti.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, “Bizim yapımız, tabanımız müsaade alınmayan bir yerde 1 Mayıs’ı kutlamak istemiyor. Biz yönetim olarak, başkanlar kurulu olarak da o doğrultudayız. Hiçbir yerde gerginlik olmasın, herkes istediği yerde kutlasın. Bizim için hiçbir mahsuru yok. İmkan olsa da Türkiye’deki bütün işçi ve memur sendikaları, dernekler, odalar bir çatı altından bunu kutlayabilsek. Maalesef olmadı, bunu yapamadık bugüne kadar” dedi.

 

KESK GENEL BAŞKAN LAMİ ÖZGEN : TAKSİM ALANINDA 1 MAYIS’I KUTLAYACAĞIZ, BÜTÜN ÇALIŞMALARIMIZI BU ŞEKİLDE YÜRÜTÜYORUZ

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, KESK Genel Başkan Lami Özgen ve beraberindekileri makamında kabul etti.

KESK Genel Başkanı Özgen: “Biz İstanbul’da Taksim Alanında 1 Mayıs’ı kutlayacağız, bütün çalışmalarımızı bu şekilde yürütüyoruz. Bizim 1 Mayıs ölçütümüz, 2011 ve 2012’de Taksim Meydanında yaptığımız 1 Mayıs kutlamalarıdır. Tüm kamu emekçilerini, tüm işçilerin birarada Taksim Meydanında 1 Mayıs kutlaması gerektiğini ve orada kutlayacağımızı ifade etmek isterim” dedi.