İhvan’ın üssü İstanbul oldu!

İhvan’ın üssü İstanbul oldu!
19 Eylül 2014 09:50

Katar’dan sınırdışı edilen Müslüman Kardeşler liderlerinden Cemal Abdülsettar, İstanbul’da El Cezire’ye özel röportaj verdi. Türkiye’nin Mısır’daki darbeye aldığı tutumu takdir ettiklerini belirten Abdülset-tar, darbeye karşı mücadele edeceklerini söyledi.

 

 

Katar’ın ülkeden ayrılmasını istediği İhvan liderlerinden Cemal Abdüssettar İstanbul’a geldi. Al Jazeera Türk’e konuşan Abdüssettar, Türkiye’den resmi bir davet almadıklarını, ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Gelmelerine bir engel yoksa Türkiye’ye gelebilirler” yönündeki sözlerinin etkili olduğunu söyledi.

 
Mısır’da geçen yıl yapılan askeri darbenin ardından ülkelerinden kaçarak Katar’a sığınan Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatı’nın üst düzey yöneticileri, bu ülkeden ayrılıyor.

 

 

Cemal Abdüssetar, 7 İhvan yöneticisinden sadece üçünün Katar’dan ayrılarak Türkiye’ye geldiğini açıkladı. Abdüssettar geliş süreçleriyle ilgili şunları anlattı: “Öncelikle Katar’daki tüm İhvan üyeleri çıkmadı, bu sadece 7 kişi ile alâkalı bir durum. Bu kişilerin bazıları Katar’dan ayrıldı. Katar’dan ayrılan kişilerin de ülkedeki ikamet izinleri iptal edilmedi. Yani bu durum bir kriz haline gelmedi. Sadece bizim için yeni bir uyarlama söz konusudur. Biz de zaten sadece güvenliği olan bir yeri aramıyoruz. Bizim aradığımız yer darbeye karşı mücadelemize devam etmek için imkan sağlayacak bir yer. İlk baştan itibaren Mısır’dan çıktığımızda darbeye karşı mücadelemizi sürdürebilmek ve daha etkin bir hale getirmek için çıktık. O yüzden üstümüze düşen, bu mücadelenin sorumluluğunu sonuna kadar yerine getirmeye ve mücadele etmeye devam etmektir. Aramızda Malezya’ya giden isimler var. İtalya’ya gitmeyi planlayanlar da var. Ben, Amr Darrac ve Vecdi Güneym Türkiye’deyiz.

 

 

TÜRKİYE ZALİMLERE KARŞI ÇIKTI

 

 

Türkiye zalimlere karşı halkların tarafını tuttu. Türkiye belki de askeri darbeler konusunda en çok tecrübesi olan ülkelerden biridir. O yüzden bu durumu çok iyi anlıyor askeri darbelere karşı tavrını koruyor ve ortaya koymaktan çekinmiyor. O yüzden bizim Türkiye’yi seçmemiz gayet doğal oldu. Aynı zamanda Türkiye’de iktidar halkların özgürlüğünden yana oldu. Arap devrimlerinden yana oldu ve bu konuda zulüm ve baskıyı kabul etmediğini darbelere karşı durduğunu açıkladı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar’a gerçekleştiği ziyaretinden sonra açıkladığı ve bizi karşılamaktan memnun olduğu yönünde sözlerini gördük. Erdoğan’ın bu açıklamaları tüm Arap halkları tarafından takdire layık görüldü.”