İhsan Özkes; "Hoca efendi camide imamsa, Atatürk'e borçlu!"

İhsan Özkes; "Hoca efendi camide imamsa, Atatürk'e borçlu!"
16 Mayıs 2012 18:07

Ordu’nun Merkeze bağlı Akkise köyünde, emekli öğretmen Yalçın Kılıçkaya’nın, yakasında Atatürk rozeti taşıdığı için imam Fazıl Şahin tarafından Cuma namazına alınmaması bugün Sözcü gazetesinin ilk sayfasından duyurulmuştu.

Deniz Bilgen ÇAKIR H&H RÖPORTAJ

 

Biz de Halkın Habercisi olarak, CHP İstanbul Milletvekili ve emekli müftü İhsan Özkes’ten olayı değerlendirmesini istedik.

 

Okuduklarına çok şaşırdığını söyleyen Özkes, “Atatürk, sadece Türkiye’de değil, tüm İslam dünyasında kurtarıcı bir ışık olarak görülmüştür” diye konuştu.

 

İşte Özkes’in o açıklamaları;

 

“Yakasındaki Atatürk rozeti nedeniyle Cuma namazına alınmayan emekli öğretmen haberini bu sabah okudm. Doğrusu şaşırdım. Ülkenin nereden nereye geldiğinin bir yansıması. Hoca efendi, bugün camide bir imamsa, bunu önce Allah’a sonra da Atatürk’e borçlu olduğunu bilmeliydi.

 

Büyük bir zihniyet kirlenmsi var. Anlaşılmaz bir gidişat var. Atatürk’e bu kadar tahammülsüzlük bir Müslümana yakışmaz. Çünkü Atatürk, bu ülkenin kurtarıcısı olduğu gibi, Türkiye ile birlikte diğer İslam ülkelerinin de bağımsızlığının öncüsüdür. İslam dünyasında, I. Dünya Savaşı’ndan sonra Atatürk bir kurtarıcı ışık olarak görülmüştür.

 

Emperyalizm karşıtı tüm dünya Müslümanları, Atatürk’ü lider olarak kabul etmişlerdir. Atatürk’ün kurduğu bu ülkede, Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bu adam bir personel.

 

Neresinden bakarsanız bakın çok çirkin bir olaydır. Din adamlarının hepsini böyle olduğuna inanmıyorum, düşünmüyorum. Ben de bir din adamıyım ve Atatürk hayranıyım. Bu olayı şiddetle ve nefretle kınıyorum.”