İç Güvenlik Paketi’ne yöresel protesto

İç Güvenlik Paketi’ne yöresel protesto
26 Şubat 2015 18:48

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde, İç Güvenlik Paketi’nin yöresel kıyafet giymeyi de engellediğini savunularak, protesto edildi. Protestoya katılan kadın ve erkekler yöresel kıyafetlerini giydi.

 

Silopi’de Botan Halk İnisiyatifi’nin öncülüğünde Başak Mahallesi’nde toplanan kalabalık, Meclis’te görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi’ni yöresel kıyafetlerin giyilmesini de engellediğini öne sürerek protesto etti. Kadın ve erkeklerin yöresel kıyafetler giydiği protestoda, 3 ve 4’üncü Cadde üzerinde yürüyüş yapılarak, alanda toplandı. Burada halaylar çeken protestocular, ‘AKP’nin kirli paketini lanetliyoruz’ yazılı pankart açtı. Protestoya katılan Abdulbaki Abalık, “Bu yasayı kınıyoruz. Bu yasadan vazgeçsinler. Böyle barış olmaz. Bu Türk Kürt kardeştir. Kardeşlik böyle değildir. Biz barış istiyoruz. Ama devlet barış istemiyor. Bundan dolayı bu elbiseleri yasak ediyorlar” dedi. Kendisi gibi kız çocuğuna yöresel kıyafet giydiren vatandaşlardan Sami Demir de, şöle konuştu:

 

“Biz devletin çıkardığı yasalara koyun gibi boynumuzu bükmeyeceğiz. Bu elbiseler bu halkın elbiseleridir. Her alanda bu elbiseleri giyeceğiz. Onlar kendilerince yasalar çıkaracaklar. Biz Kürt halkı olarak bu yasaları boş çıkarmalıyız yasak etikleri elbiselerimizle giyim kuşamımızla bu pakete karşı durmalıyız.”

 

Protestoya katılanlar bir süre halay çektikten sonra dağıldı.

 

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak), (DHA)