Hizbullah yeniden hortladı!

Hizbullah yeniden hortladı!
13 Mayıs 2023 16:46

HÜDA-PAR ile AKP yakınlaşmasından sonra Hizbullah yeniden hortladı. Camilerin propaganda alanı olarak seçilmeye başlandığı, dernek, medrese ve farklı legal kuruluşlar adına ayni ve nakdi yardım toplandığı iddia ediliyor. Diyarbakır’ın mahalle ve sokak aralarına pankartlar ve afişler asılarak tebliğ faaliyetleri yürütülüyor. Hizbullah’ın yayın organları da cuma namazları sonrasında cemaate ücretsiz dağıtılıyor.

 

 

HÜDA-PAR’ın 24 Haziran 2018 genel seçimleri ile 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde AKP’yi destekleme kararı alması ve son olarak 14 Mayıs seçimleri için Cumhur ittifakına katılma kararıyla terör örgütü Hizbullah’ın da legal görüntüyle Güneydoğu’daki faaliyetleri yeniden hortladı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre önce ‘Medrese-i Yusufiye’ diye adlandırdıkları, Türkiye’nin farklı illerindeki 300 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükümlüsü Hizbullah tetikçisi ‘Yeniden yargılama’ adı altında tahliye edildi.

Bunun ardından da Hizbullah faaliyetlerinin önü açıldığı ileri sürüldü. Geçmişte camileri üs olarak kullanan, polisin dikkatini çekmemek için işledikleri cinayetler sonrası camilere saklanan, infaz ve suikastlarda kullandıkları silah ve mühimmatları yine camilerde gizleyen Hizbullah, yeniden buraları kendilerine alan olarak seçmeye başladı.

 

 

GİZLİLİĞE AZAMİ DERECEDE ÖNEM VEREN ÖRGÜT LEGAL ZEMİNE KAYDI

 

 

Örgüt elebaşı Hüseyin Velioğlu’nun İstanbul Beykoz’da öldürüldüğü 17 Ocak 2000 tarihine kadar gizliliğe azami derecede önem veren, tamamen hücre yapılanmasıyla örgütlenen, hatta yakalanıp gözaltına alınan kendi elemanlarını bile gizliliğe büyük önem verdikleri için çekinmeden MİT ajanı diye sorgulayıp domuz bağıyla infaz eden Hizbullah da geçen zaman içinde legal zemine kaydı. İlk olarak Mustazaflar Derneği adıyla örgütlenien Hizbullah sonrasında partileşti.

 

 

CAMİLERDE YENİDEN TEBLİĞ FAALİYETLERİ

 

 

Özellikle de AKP iktidarıyla HÜDA-PAR’ın yakınlaşmasıyla Hizbullah faaliyet alanını genişletti ve camileri yeniden taban bulma alanı olarak seçti. Son 5 yılda Hizbullah’ın yasal görünümlü farklı dernek ve medreseler adı altında kentteki camilerde özellikle de akşam ezanı ile yatsı ezanı arasında, yaşları 12-15 arasında değişen küçük çocuklara Kur’an dersi adı altında dersler verdikleri, örgütsel propagandalar yaptıkları bildirildi.

Ders veren bu kişilerin Dinayet’le hiçbir ilişkilerinin olmadığı, imam, müezzin ve vaizlik sıfatları bulunmadığı halde kendilerini “Allah yolundaki gönüllüler” diye adlandırıp, camileri yeniden propaganda ve üslenme alanı olarak seçtikleri öğrenildi.