Hayvanları taklit eden robotlar

Hayvanları taklit eden robotlar
18 Şubat 2015 12:07

İnanılmaz bir şekilde hayvanların hareketlerini taklit etmek üzerine yapılmış bu robotlar, görenleri hayret içinde bırakıyor.

 

Tamamen Google’a bağlı olan bir kuruluş olan Boston Dynamics, insana benzetim amaçlı dinamik robotlar tasarımında ve inşasında uzmanlaşmış bir mühendislik şirketidir. Ayrıca firmanın amaçları arasında, hayvanların hareketlerini taklit edebilme yeteneğine sahip robotlar tasarlamak ta var.

 

Firmanın tasarladığı bu robot tepelerden zıplayabiliyor, yüksek ağırlıkları taşıyabiliyor ve insan komutası gerektirmeden kişiyi takip edebilme yeteneğine sahip.

 

Firmanın yeni tasarladığı ve “Spot” diye adlandırılan robot, videoda da görüldüğü gibi oldukça çevik ve kuvvetli bir şekilde yürüyebilmekte. En ilginç olanı ise robota herhangi bir kuvvet uyguladığınızda, hızlı refleksleri sayesinde düşmeden yoluna devam etmesi.

 

Robot dört ayaklı ve elektrikle çalışıyor. Çeşitli yol koşullarında sahip olduğu hidrolik sistem sayesinde zemine uyum sağlayarak, daha kolay hareket edebiliyor. Robot 72.5kg ağırlığında üretilmiş olup Boston Dynamics tarafından üretilen daha eski modellerle karşılaştırıldığında oldukça hafif.

 

Spot, Boston Dynamics’in robot teknolojisinde geldiği noktayı göstermekle birlikte şirketin bu sektörde önemli bir konumda bulunduğunu gözler önüne seriyor. Boston Dynamics mühendislerinin bu robotu neden tekmelediklerini anlayamasak ta robotun yapımında geliştirilen teknolojilerin geleceğe ışık tutacağı kanaatindeyiz.