‘Hayır çıkarsa kaoos çıkar’ tehdidi!

‘Hayır çıkarsa kaoos çıkar’ tehdidi!
20 Mart 2017 12:16

Adı AKP içindeki Erdoğan’ın tetikçisi olarak biline AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin referandumdan hayır çıkarsa 7 Haziran sonrasındaki gibi kaos gelir diye açık açık tehdit etti. Şahin’in Star gazetesine verdiği söyleşi “referandumdan HAYIR çıkarsa AKP iç savaş çıkarmaya hazırlanıyor” tezini daha da güçlendirdi. İşte Şahin’in tehdit içeren o görüşleri:

 

 

 

Peki, Hayır çıkarsa mesela ne olur Türkiye de?

 

 

Öncelikle şunu söyleyeyim. Biz bu iş için ilk adımı attığımız andan itibaren Evet çıkacağından eminiz. Zaman ilerledikce de evet oylarının yükseldiğini, kararsızların evet lehine eridiğini görüyoruz. Ama tabii ki bu bir sandık. Sandıkta farklı bir sonuç çıkması durumda hayır diyen terör örgütlerinin cesaretleneceğini, özgüvenle Türkiye’ye saldıracakları gerçeğini de görmemiz gerekiyor. Bunun çok ciddi sosyolojik ve siyasi sonuçları olacaktır. Siyasetin kimyası üzerinde çok olumsuz etkileri olacaktır.

 

 

Ne olur o olumsuz sonuçlar? Yüzde 50 ile iktidar olmuş AK Parti hükümeti için yüzde 51 ile cumhurbaşkanı seçilmiş Erdoğan için bir sorgulama süreci mi başlar, erken seçim mi olur, ne olur?

 

 

Şimdiden bu konuda bir şeyler söylemek mümkün değil. Ama ciddi siyasi sonuçları da olacağını söylemek ile yetinmeliyiz şu anda.

 

 

17 NİSAN SABAHI NASIL UYANACAĞIZ

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu dedi ki; “16 Nisanda sandıktan hayır çıkarsa Türkiye’de hiçbir şey değişmeyecek. Erdoğan Cumhurbaşkanı, AK Parti iktidar olmaya devam edecek. Dolayısıyla hayır demekten korkmayın”. Kılıçdaroğlu’nun yorumunu bir tür tuzak olarak mı görüyorsunuz, cevabınız nedir?

 

 

Şimdiye kadar AK Parti bütün sandıklardan alnının akı ile çıktı. Halkımızın büyük oranda teveccühüyle. Aksi bir durum çok ciddi siyasi sonuçlar doğuracaktır. Daha demokratik ve daha fonksiyonel haklar getirecek olan bir teklifin halk tarafından kabul edilmemesi gibi bir durumu siyasi bir reaksiyon olarak değerlendirmek gerekir. Bundan dolayı da ciddi siyasi sonuçları olacaktır diye düşünüyorum.

 

 

Dolayısıyla Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi olmayacak?

 

 

Evet, 17 Nisan sabahında biz Evet çıkacağını, aydınlık, güzel bir Türkiye sabahına uyanacağımızı düşünüyoruz. Aksi durumda da aksi bir sabaha uyanacağız.

 

 

YA HAYIR ÇIKARSA…

 

 

Şöyle bir benzetme yapılabilir mi? 7 Haziran öncesinde benzer bir motivasyonla CHP ve HDP birlikte hareket etti ve AK Parti yüzde 41 oy almasına rağmen bir hükümet kurulamadı. Hükümetsiz ve belirsiz bir ortamda sadece bir ay sonra PKK ateşkesi bitirip hendek terörünü başlattı. Evet çıkmazsa benzer bir türbülans mı yaşanır?

 

 

7 Haziran sonrasında terör örgütleri nasıl cesaret bulduysa, yatırımcılar Türkiye’ye karşı daha temkinli davrandıysa, yatırımlar yavaşladıysa bir benzeri yaşanabilir, olumsuz bir sonuç çıkması durumunda. Hatta daha da şiddetlisinin yaşanacağını düşünüyorum.