Havuz Yapımı

Havuz Yapımı
13 Kasım 2023 12:17

Mülkünüze bir yüzme havuzu eklemeyi düşünüyorsanız, muhtemelen bu süreçte tam olarak nelerin yer aldığını merak ediyorsunuzdur, böylece havuz yapımı şirketlerinden ne bekleyeceğinizi bilirsiniz.

Herhangi bir sürprizle karşılaşmamanız için aşağıdaki listede havuz yapımının tüm aşamalarını özetledik.

Tasarım

Havuz yapımının ilk ve kilit aşaması olan tasarım süreci, uzman havuz tasarımcınızın profesyonel yaklaşımı ve sizin tercihlerinizin birleşiminden doğan bir sanat eserine dönüşecektir. Havuz tasarımcınız, projeye başlamadan önce arsa büyüklüğünüzü ve topografyanızı titizlikle değerlendirecek, mülk sınırındaki aksaklıkları, irtifak haklarını ve yer altı tesislerini dikkate alacaktır. Bütçeniz, tarzınız ve hayalinizdeki havuz şekli, tasarımda kilit rol oynayacaktır.

Havuz tasarımcınız, sizinle işbirliği içinde çalışarak, her aşamada size danışacak ve tasarımın evrensel estetikle mükemmel bir uyum içinde olmasını sağlayacaktır. Ayrıca, eğer havuz tasarım sürecini tam anlamıyla anlamadığınızı düşünüyorsanız, tasarımcınız sizi gezdirerek, daha önce gerçekleştirdikleri projelerden örnekler sunarak ve sizin için özel bir tasarım albümü oluşturarak, hayalinizdeki havuzu somutlaştırmanıza yardımcı olacaktır. Bu aşama, havuzunuzun karakterini belirleyecek ve size uzun yıllar boyunca keyifli bir kullanım sunacak olan temel adımdır.

Kazı ve Tesisat

Kazı ve tesisat aşaması, havuzun temelini oluşturan bir diğer kritik adımdır. Saha, tasarımın gerektirdiği şekilde işaretlendikten sonra, ekibiniz uygun derinliğe ulaşmak üzere kazı işlemine başlayacaktır. Bu aşama, havuzun gerçekten var olmaya başladığı ve bahçenin şekillendirilmeye başlandığı yerdir. Havuzun planlanan şekli, bahçenizde bir boya işlemi ile belirlenecek ve erişimi sağlamak adına çitlerin ve ağaçların kaldırılması gerekebilecektir.

Havuzun kazılması için genellikle ekskavatörler veya ön yükleyiciler kullanılır. Bazı durumlarda, özellikle küçük havuzlarda, inşaatçılar mini yükleyicileri tercih edebilirler. Bu makineler sayesinde, birkaç saat içinde havuzun kaba şekli kazılmış olacaktır. Ancak, kazı aşamasında dikkatlice çalışmak, bahçenin diğer öğelerine zarar vermemek ve trafiği sokağın arka bahçeye geçtiği yerde çimleri korumak önemlidir. Kazı ve tesisat aşaması, havuzun alt yapısal temellerini sağlamlaştırarak projenin ilerlemesine ve hayalinizdeki havuza bir adım daha yaklaşmanıza olanak tanır.

Çelik Döşeme

Çelik Döşeme aşaması, havuz inşaatının temel taşlarından biridir ve havuzun dayanıklılığını ve strüktürel sağlamlığını sağlamak adına kritik bir rol oynar. Delik, çelik inşaat demiri ile güçlendirilmiştir ve bu demir miktarı, yaşadığınız bölgeye bağlı olarak değişebilir. Ancak, her durumda çelik inşaat demiri, havuzun iskeletini oluşturur ve kabuğuna dayanıklılık kazandırarak yapısal destek sağlar. Çelik, toprak duvardan yaklaşık 5-10 cm uzakta yerleştirilir, kazının şeklini takip ederek basamakları ve kıvrımları sarmak üzere ustaca bükülür.

Çelikçiler, işlerini tamamladıktan sonra veya bazen öncesinde veya sırasında tesisatçılar devreye girer; sıyırıcıları alır, geri dönüşleri yerleştirir ve daha temiz hatlar ile kanalizasyonları düzenler. Elektrikçiler, sahada olabilir ve bağlama telini havuzun kabuğuna bağlayarak, havuz ışık nişlerini duvara asarak, beton ekibinin bir sonraki aşamasına hazırlık yapabilirler.

Beton Püskürtme

Bu aşamada oluşturulan kabuk, havuzun duvarlarını ve zeminini oluşturarak uzun yıllar boyunca sağlam kalması için gerekli olan dayanıklılığı sağlar. Beton püskürtme işlemi tamamlandıktan sonra, seçtiğiniz şekil ve renkte su hattı fayansları özenle eklenir, estetik bir dokunuşla havuzunuzun karakterini tamamlar.

Betondaki bu uygulama sonrasında, kabuğun dış kısmı 24 saat içinde yürünebilecek hale gelir; ancak iç kısım, binlerce litre suya dayanacak kadar güçlü olmayacaktır. Kabuğun tam dayanıklılığını kazanması için yaklaşık 30 gün boyunca bir kürlenme sürecinden geçmesi gerekecektir. Bu süre zarfında, betonun dış katmanlarını çatlamayı önlemek ve dayanıklılığını artırmak amacıyla düzenli sulama yapmanız istenecektir.

Elektrik Tesisatı

Havuzunuzdaki tüm elektrikli bileşenleri etkin bir şekilde çalıştırabilmek için, bu aşamada tüm kablolamaların doğru bir şekilde bağlanması ve her bir bileşenin uygun konumda kurulması önemlidir. Filtrasyon sisteminden, ısıtıcıya, aydınlatmadan diğer aparatlara kadar tüm elektrikli ekipmanlar, havuzunuzun kullanımını daha konforlu ve verimli hale getirmek üzere entegre edilir.

Gördüğünüz gibi havuz yapımı detaylı ve uzun bir iştir. Bu nedenle en iyi profesyonellerle çalışmak gereklidir. Avrasya Havuz uzun yıllardır havuz yapım sektöründe en kaliteli işleri çıkartan firmalardan biridir. Sürecin detaylarını konuşmak için Avrasya havuz ekibine +90 216 441 12 13 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.