Hasta Karyolaları

Hasta Karyolaları
13 Ocak 2021 13:45

Tedavi sürecinde evde ya da hastanede kullanılan yatak şeklindeki karyolalara hasta karyolası denir. Normal karyolaya göre farklı olan hasta karyolaları başlıkları olan, hastanın düşmemesi için yan korkulukları bulunan, yemek yerken ya da otururken rahat etmesi için baş kısmı kalkan, hastanın ayağını havaya kaldırabilmesini destekleyen ve tekerlekleri olan karyola çeşitleridir. Hastalar için özel olarak üretilir ve çok farklı çeşide sahiptir, bu çeşitler;

  •  Manuel
  •  2 motorlu
  •  Asansörlü
  •  Yoğun bakım hasta yatağı şeklindedir.

Manuel Hasta Yatağı

Tüm hasta yatağı çeşitleri kendi aralarında farklı gruplara ayrılır ve her birinin fonksiyonunda ufak değişiklikler bulunur. Teknik açıdan insan gücüyle hareket eden yatak türüne manuel hasta yatağı denir, son zamanlarda rağbeti azalan manuel hasta yatağı her ne kadar rağbet görmese de halen elektrikli ya da motorlu olan modellerine göre yenik düşmemiş durumdadır. Tek taraflı manuel hasta yatağı yalnız baş kısmı kalkan modeldir, halen birçok hastanede kullanılan tek hareketli manuel hasta karyolasında belden baş kısmına kadar olan bölmesi rulmanlar vasıtasıyla dönerek kalkar.

Yatak Yarası Açılmasını Engeller

Manuel hasta yatağı modelleri içerisinde biraz daha rağbet gören iki hareketli manuel hasta yatağıdır. Hem baş kısmı hem de ayak kısmı insan gücüyle hareket ettirilen model kullanım alanı açısından halen yüzde 30’luk bir paya sahiptir. Tedavi sürecini destekleyen önemli ihtiyaçlardan biri olan hasta yatağı tedavi bitene kadar kiralanabilir. Kriterlerini birebir Uyan ve kaliteli hasta yatakları kiralama hizmeti ile temin edilir. Hasta yatağı şişme ve havalı modelleri ile çok daha yumuşak dokuya sahiptir. Bu sayede uzun süre yatışlarda vücutta yatak yarası açılmasını engeller.

Güvenli Kullanım Sağlar

Antibakteriyel olmalarının avantajı ile yaraları mikrop kapmasını önler. Lazımlık bulunan yatak modellerinde ise hasta yataktan kaldırılmadan tuvalet ihtiyacı karşılanır. Son derece uygun fiyatlar ile kiralanan hasta karyolası çeşitli özellikleri ile kolay kullanım imkanı sağlar. Kiralık hasta yatakları hastanın hareket kabiliyetine göre motor kapasitesi arasında seçim yapılabilir. Güvenli kullanım sağlayan bir hastanın hareket etmesine yardımcı olan yatak modelleri birçok ihtiyacını da kendi başına giderebilmesine olanak sunar.

 

Resim2