Hasta Havalı Yatak Fiyatları

Hasta Havalı Yatak Fiyatları
24 Ekim 2023 11:18

Havalı yataklar; genel olarak yatağı çalıştıran motor ve yatağın kendisi olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Yatağa bağımlı hastalarda karşılaşılan en büyük sorun basıdan kaynaklı oluşan yaralar ve hareketsizlik sebebiyle oluşan eklemsel sorunlardır.

 

Havalı hasta yatakları bu önemli problemleri göz önünde bulundurarak tamamen hastanın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmaktadır. Havalı yatakların motoru bası seviyesini ayarlamaya yardımcı olur ve hastalarda basınç kaynaklı oluşan yaraları en aza indirmeyi amaçlar. Bu yüzden hasta havalı yatak fiyatları en çok aranan konulardan birisi olmuştur. Havalı yataklar hastanın vücudunun yatağa değen bölgelerine farklı basınç uygulayarak yardımcı olur.

Hata Yatağı Kaç TL?

Hasta yatağı fiyatları modeline, özelliklerine ve diğer unsurlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Fiyat faktörünü etkileyen bir diğer etken ise, yatağın markasıdır. Her yatak çeşidi, farklı özellikleri içerisinde barındırmaktadır. Bu nedenle hasta yatağı kiralama fiyatları da hasta yatağı satın alma fiyatları da birbirinden farklıdır.

Havalı Yatak Çeşitleri

Havalı yatak çeşitleri hava kanallarının şekline göre üç çeşitte incelenmektedir.  Bunları baklava tipi havalı yatak, boru tipi havalı yatak ve pozisyon veren havalı yatak olarak sıralayabiliriz.

Baklava Tipi Havalı Yatak

Baklava tipi havalı yatak ortopedik yapıya sahiptir ve basıdan kaynaklı oluşan vücut yarasını engellemek için tasarlanmıştır.

Boru Tipi Havalı Yatak

Boru tipi havalı yatak birbirine paralel olarak sıralanan boru şeklindeki hava kanalları bulunur. Hasta, daha rahat bir şekilde hareket eder.

Pozisyon Aldıran Havalı Yatak

Pozisyon aldıran havalı yatak hastayı sürekli olarak sol yana ve sağ yana hareket ettirmeyi amaçlamaktır.

Bu sayede hasta rahatça pozisyon değiştirebilmektedir. Eğer hastanın hareketsizlik ve basınçtan kaynaklanan yatak yaraları mevcut ise pozisyon aldıran havalı yatak modeli ile kısa bir sürede iyileştiği gözlemlenmiştir.

Havalı Hasta Yatağı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Tamamen yatağa bağımlı ya da uzun süre yatarak tedavi görmekte olan hastaların yaşadıkları en önemli sorun sürekli bir zemin üzerinde hareketsiz kalmaktan kaynaklı oluşan basıncın yarattığı vücut yaralarıdır. Aynı zamanda hareket kabiliyetini kaybetmiş hastalarda eklem sıkıntıları da baş göstermektedir. Üretilen havalı hasta yatakları bu iki önemli problemin önüne geçmek için tasarlanmıştır. Peki havalı hasta yatağının faydaları nelerdir?

  • Hava yatakları, daha iyi kan dolaşımı ve üzerinde uyuyan hastaya basınç dengesini sağlamaktadır.
  • Aynı zamanda üzerinde uyuyan kişinin konumunu değiştirerek basınç noktalarını ayarladığından basıdan kaynaklı yara oluşumunu en aza indirmektedir.
  • Havalı yataklar, hastanın vücudunun rahatça hareket etmesini sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.
  • Basınç noktalarını değiştirerek yara oluşumunun önüne geçer Havalı yataklar hem hastane kullanımına hem de evde bakım kullanımına uygundur.

Hasta Karyolasında Havalı Yatak Nasıl Kullanılır?

Havalı yataklar dışında hasta karyolalarının da birçok çeşidi bulunur. Doğru havalı yatak çeşidine karar verebilmek için hasta karyolasında havalı yatak nasıl kullanılır sorusu önem arz etmektedir. Çoğu zaman hasta karyolaları daha dayanıklı hale getirilmesi için demir profilden üretilir.

Bazı modellerde ahşap ya da antibakteriyal plastik kaplama da kullanılabilir.  Kaplama çeşidi dışında yatalak hastalar için üretilen lazımlıklı veya lazımlıksız karyola çeşitleri de kullanılmaktadır. Kullanılan karyolanın lazımlıklı veya lazımlıksız olması kullanımı etkileyecektir.

Havalı hasta yatakları karyolanın üzerindeki döşemeye serilerek kullanılır. Havalı yatakların orta bölümünde lazımlık deliği bulunmadığından bu çeşit bir karyola ile kullanılması kullanımı zorlaştıracaktır.

Havalı Yatak Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İhtiyaca uygun havalı yatak modeli seçildikten sonra havalı yatak kullanımında dikkat edilmesi gerekenler iyi algılanmalıdır çünkü kullanım sırasında yapılan bir dikkatsizlik hastanın yatak üzerindeki yaşam kalitesine zarar verebilir. Havalı yatak kullanımında dikkat edilmesi gerekenler genel olarak şu şekildedir;

  • Havalı yatağı, kullanılan yüzeye sabitlenmelidir.
  • Yatak üzerine kalın örtü yerine, terletmeyen pamuklu çarşaf serilmelidir.
  • Yatağın temizliğini yaparken aşındırıcı temizlik malzemelerinden uzak durulmalıdır.
  • Delici ve kesici her türlü malzeme yataktan uzak tutulmalıdır.

Havalı yatak seçimi hastanın yaşam kalitesini doğrudan etkileyeceğinden havalı hasta yatağı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler sorusu oldukça önemlidir. Havalı hasta yatakları hastaların tıbbi gereksinimleri ve konforları düşünülerek tasarlanmıştır.  Uzun süre hareketsiz yatan hastaların vücutlarında basınçtan dolayı yara, çeşitli hasarlar ve eklem problemleri oluşur. Hasta havalı yatakları basıdan kaynaklı oluşan yaraları engeller, uzun süre hareketsiz kalan eklemlere rahatlama sağlar. Bu yüzden havalı yatak seçiminde hava kanalı önem arz etmektedir.

Havalı yatak seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bir diğeri de hastanın hareket kabiliyetinin kısıtlılığının göz önünde bulundurulmasıdır. Hareket kabiliyeti kısıtlı hastalarda 4 hareket kabiliyeti bulunan 4 motorlu yataklar tercih edilebilirken hareket yeteneği daha gelişmiş hastalarda daha az harekete sahip yataklar kullanılabilir.

Havalı Yatak Fiyatları Nelerdir?

Birçok hasta ve yakını yatak kullanımına ihtiyaç hissedilen durumlarda havalı hasta yatağı fiyatları nelerdir sorusunu sormaktadır. Özellikle yatağa bağımlı hale gelen ve uzun süreli yatak kullanarak tedavisi düzenlenen hastalarda yatak seçimi oldukça önem arz etmektedir. Hasta havalı yatağı elde etmek isteyen kullanıcılar havalı hasta yatağı satın alma veya kiralama seçeneğini göz önünde bulundurabilir.

Kısa süreli durumlar söz konusu olduğunda hasta yatağı kiralamak daha iyi bir seçenek olabilir. Hastanın tıbbi gereksinimlerine, konfor alışkanlıklarına bağlı olarak uygun yatak seçimi gerçekleştirilebilir.

Seçilecek olan yatağın boyutu, malzeme kalitesi, kullanılacak yüzeye bağlı olarak hasta yatağı kiralama fiyatı aralıkları değişkenlik göstermektedir. Uzun süreli yatak kullanımına ihtiyaç duyan veya yatağa tamamen bağlı hastalarda hastanın uzun süre hareketsiz kalacak olması göz önünde bulundurulmalı ve yatak seçimi yara oluşumunu engelleyici, eklem sağlığını koruyan türden yapılmalıdır. Satın alma bedelleri de kiralama bedellerine paralel koşullar ile farklılık göstermektedir.