‘Hasan Ferit’ davasında CHP’li vekillere saldırı

‘Hasan Ferit’ davasında CHP’li vekillere saldırı
14 Ağustos 2014 12:18

Hasan Ferit Gedik’in ölümü çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Gülsuyu olaylarına ilişkin dava başlamadan bitti. Davayı izleyen CHP’li vekillere uyuşturucu çetesi sanıkları ‘Ya Allah Bismillah’ diye saldırdı. Saldırıyı izlemekle yetinen mahkeme başkanı duruşmayı tatil etti.

 

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava skandallarla başladı. Davayı izlemek için salonda bulunan CHP’li milletvekilleri Melda Onur, Mahmut Tanal, İlhan Cihaner ve Hüseyin Aygün ile Hilmi Yarayıcı sanıklar tarafından saldırıya uğradı.

 

Yaşananları Twitter’dan aktaran Melda Onur şunları yazdı:

 

Uyuşturucu çetesi sanıkları mahkeme salonunda ya Allah bismillah diye üzerimize saldırdı…

 

Mahkeme salonunda milletvekilleri olarak saldırıya uğradık… Anadolu Rezalet Sarayında

 

Hasan Ferit davasında @MTanal @ilhancihaner @HuseyinAygun62 ve @hilmiyarayici ile beraberdik. Mahkeme Başkanı sanıklara vekiller yanyana oturamaz diye bizi işaret etti. Bir sanık tanesi çıkıp bize bağırmaya başladı ve diğerler üzerimize hücum etti. Duruşma olmayacak

 

Davayı yerinde takip eden Aygün de duruşma salonunda yaşananları Twitter hesabından aktardı.

 

Aygün’ün tweetleri şöyle

 

– Duruşma salonu 30’a yakın şüpheli ve jandarma ile dolu, şu an salonda Hasan Ferit Gedik’i temsil eden kimse yok, ailesi ve avukatları yok.

– Hasan Ferit’i öldürmekle suçlanan sanıkların biz milletvekillerine bazı sözleri: ‘Vatan hainleri’, ‘DHKP-C’liler’, ‘teröristler’, ‘hainler’!

– Yargılanan sanıklar biz milletvekillerine saldırdı, mahkeme başkanı saldırıya yol açtı..

-Hasan Ferit’i öldürmekle suçlanan sanıkların biz milletvekillerine bazı sözleri: ‘Vatan hainleri’, ‘DHKP-C’liler’, ‘teröristler’, ‘hainler’!

-Sanıklar küfredip bize saldırırken 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı saldırıyı seyretti, salonda katledilmiş Hasanımız adına kimse yok, dava bu şekilde görülemez, saldırganlar polisin tavrından cesaret alıyor, adliye içi ve dışı polis kuşatmasında, aile-halk duruşmaya alınmıyor..

-Duruşma tatil edildi, dava görülmeyecek, Ferit’in ailesi veya avukatları salona giremedi bile, sorumlusu polis ve 10. Ağır Ceza Mahkemesidir

 

Anne salona alınmadı

 

Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik’in de duruşma salonuna alınmaması nedeniyle sinir krizi geçirdiği duruşma öncesi mahkemenin olduğu koridorda çevik kuvvet ekipleri, özel güvenlik ve davanın takipçileri arasında arbede yaşandı. Duruşmanın olduğu -3. kata giriş ve çıkışlar iptal edildi.

 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

 

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşma öncesi güvenlik nedeniyle adliyenin B bloğunda bulunan açık otopark, araç girişine kapatıldı. Araçlar diğer bloklarda bulunan otoparklara yönlendiriliyor.

 

Öte yandan adliyenin giriş kapısı, demir barikatlerle çevrildi. Çok sayıda TOMA aracı ve çevik kuvvet otobüsünün de bulunduğu adliye bahçesinde çok sayıda çevik kuvvet polisi de bekliyor. İtfaiye arabası ve ambulansın da hazır bulunduğu adliye bahçesinde geniş güvenlik önlemi alındı.

 

GÜLSUYU KÖPRÜSÜNE TOMA’LAR GÖNDERİLDİ

 

Bu sırada davayı takip edecek olan insanların Gülsuyu Köprüsü’nden adliyeye yürüyeceği bilgisi üzerine Gülsuyu köprü girişinde polis ekipleri, çevik kuvvet, TOMA ve zırhlı araçlarla geniş güvenlik alındı.

 

311 SAYFALIK İDDİANAME HAZILANDI

 

311 sayfalık iddianamede “Kasten yaralama”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma”, “Nitelikli yağma”, “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Nitelikli yağma” gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak 35 sanık bulunuyor.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet