Haremlik-selamlık gençlik treni

Haremlik-selamlık gençlik treni
22 Haziran 2012 12:01

Gençlik Yaz Kamplarında bu sene karma uygulamanın kaldırılarak, kız erkek ayrımının getirilmesinin ardından gelen eleştirilere rağmen kararından geri adım atmayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu sefer Gençlik Treni projesinde haremlik-selamlık uygulamayı hayata geçiriyor.

Gençlerin, Türkiyenin çeşitli bölgelerine seyahat etmeleri, kaynaşmaları için düzenlendiği açıklanan Gençlik Treni projesinde getirilecek olan bu ayrım; Twitter, Facebook gibi sosyal medya araçlarında günlerdir tartışıla dursun, kadınlara ve erkeklere ayrı kontenjanlar açtığını gizlemeyen Bakanlık, uygulamanın karma mı yoksa haremlik selamlık mı yapılacağı sorusuna herhangi bir cevap vermeyerek olası bir toplumsal tepkiyi en aza indirmeyı amaçlıyor.

Projeye katılan gençlerin; ‘İnsanları birbirinden uzaklaştırmaktan başka hiçbir amacı olmayan, yasakların insanları tahrik ettiğini göremeyen bir düşüncenin ürünü’ olarak gördüğü bu konu hakkında oluşturdukları bilgi paylaşma platformunda konu hakkında bakanlığa yüzlerce mail gönderilirken, Bakanlığın bu konu hakkında herhangi bir tepki verip vermeyeceği merakla bekleniyor. BirGün