Haluk Koç hükümeti topa tuttu

Haluk Koç hükümeti topa tuttu
12 Ekim 2012 11:52

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Samsun Milletvekili Haluk Koç TV 8’de Erkan Tan’ın konuğu oldu.
Koç, Oslo süreci, Suriye meselesi ve zamlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Koç’un açıklamaları;

 


“En zengin de, en gariban da aynı vergiyi verecek!”
 

“Son yapılan zamlar deli dumrul zammıdır. Akaryakıttaki, doğalgazdaki ve ona bağlı diğer bütün tüketim mallarındaki artışlar ahlaksız zamlardır. Hükümet, kontrolsüz bir bütçenin faturasını herkesin eşit oranda katılacağı vergilerle ÖTV’yi ve KDV’yi arttırarak halka ödettiriyor. Zenginden daha fazla, yoksuldan daha az bir vergi alacak sosyal politika mantığı bulunmadığından Türkiye’nin en zengin insanı ile asgari ücretle çalışan gariban yurttaşımda aynı vergiyi verecek.”
 

“Oslo açık bir ihanet sürecidir!”
 
“Bir masa düşünün bir tarafında eli silahlı terör örgütünün temsilcileri, diğer tarafta sayın başbakanın görevlendirdiği müsteşarı, müsteşar yardımcısı ve yetkililer, masanın bir ucunda da hakem devlet İngiltere. Türkiye’nin anayasası, idari yapısı, eğitim sistemi, eğitim dilleri görüşülüyor orda. Bunlar ortaya konulduğunda imzamız yok orda denilerek önce inkâr sonra mazeret arama ve en sonda da itiraf dönemi başlıyor, bunları gördük.
 

“Suriye’deki karışıklığın tarafı haline getirildik!”
 
“Esad baskısının ortadan kalkmasını, Suriye’deki tüm inançların tüm grupların gerçekten demokratik ve laik bir hukuk devleti içerisinde yaşamasını biz de arzuluyoruz. Bu çerçevede uluslararası camianın Suriye’ye yaptığı çağrıyı destekliyoruz ve bunda da Suriye’ye komşu olarak Türkiye’nin ön planda oynamasını istiyoruz. Ama biz ne yapıyoruz? Biz Suriye’de geçen sene Ağustos ayında uluslar arası bir yapının birden bire düğmeye basmasıyla Suriye’de çıkan karışıklığın tarafı haline getirildik.