Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca ve iki kişi hakkında gözaltı kararı

Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca ve iki kişi hakkında gözaltı kararı
12 Aralık 2023 07:27

Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve iki kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konu ile ilgili açıklamada bulundu. Hastanede tedavi altına alınan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın sağlık durumu ile ilgili hastane bilgi verdi.

 

 

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşmanın ardından hakem Halil Umut Meler’e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve iki kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı gerçekleştirilen Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerimizin gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecektir.

 
Hakemimize saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır.”

Hastanede tedavi gören Halil Umut Meler, yapılan tetkiklerin ardından kendisine geldi. Meler, ifadesinin alınmasının ardından saldırıya karışan herkesten şikayetçi oldu.

 

 

FARUK KOCA’NIN DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI

 
Rizespor maçının ardından sahaya inen Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, mücadelenin hakemi Halil Umut Melere saldırarak yumruk attı. Yaşanan olayın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hastaneye kaldırıldı.

Hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdoğan İlkay, Koca’nın sağlık durumu ile ilgili yaptığı açıklamada “Daha önce sağ koroner arterine stent taktığım hastamızın 190’a 100 kan basıncı ve göğsünde baskıyla geldi. EKG değişikliğinin olmasından dolayı yaşanan bir durum. 24 saat boyuncu 3 kez 2 saat arayla enzim takılacak. Şu anda kan basıncı 150’ye aşamalı olarak indirildi. Göğüs ağrısı için ilaç başlandı. İlk enzimleri normal. 2’nci ve 3’üncü enzimlerin sonucuna göre anjiyo yapıp yapmamaya karar vereceğiz. 24 saat boyunca müşahede altında tutulacak. Genel sağlık durumu şu anda iyi” ifadelerini kullandı.

Faruk Koca’nın hastaneden sevk edildiği şeklinde çıkan görüntüler hakkında da konuşan Prof. Dr. Erdoğan İlkay, “Burası bir hastane. Yüzlerce kişi toplanıp tezahüratta bulununca kapıdan çıkarıp üst kapıdan tekrar hastaneye alarak yatışını yaptık” ifadelerini kullandı.