Hainler bu kez ‘İstiklal’i şeçtiler

Hainler bu kez ‘İstiklal’i şeçtiler
19 Mart 2016 16:32

İstanbul İstiklal Caddesi’ndesabah 10.58’de şiddetli bir patlama meydana geldi.

 

 

 

 

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki Beyoğlu Kaymakamlığı önünde meydana gelen patlamada canlı bomba ile birlikte 4 kişi hayatını kaybetti 12’si yabancı uyruklu 36 kişi yaralandı.

 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI BAŞSAVCI OLAY LERİNE GELDİ

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamadan bir süre sonra yaptığı açıklamada kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

 

Yetkililer patlamanın yaşandığı yerde parçalanmış cesedi bulunan bir kişinin canlı bomba olabileceği belirtirken 7’si ağır 36 kişinin yaralandığı, yaralılardan 12’sinin yabancı uyruklu olduğu açıklandı. 4 ağır yaralı ise bölge de bulunan eğitim ve araştırma hastanelerinde ameliyata alındı.

 

SAĞLIK BAKANI YARALI VE ÖLÜ SAYISI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise İstiklal Caddesi’ndeki patlama sonrası yaptığı açıklamada yaralı ve ölü sayısı hakkında bilgi verdi. Mehmet Müezzinoğlu 7’si ağır 36 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12’sinin yabancı olduğunu açıkladı. Bakan müezzinoğlu 4 ağır yaralının ameliyata alındığını, ölenlerden 4’ü olay yerinde, İsrail vatandaşı olan bir kadın ise hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

 

Patlama sonrası İstiklal Caddesi’ne çıkan yollar ve Taksim meydanının İstiklal Caddesi girişi güvenlik koridoru ile kapatılırken, bölgede bulunan işyerleri boşaltıldı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan telefonla bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, bugünkü patlama sonrasında Kısıklı’daki ikametgâhında bulunduğu sırada, konuyla ilgili olarak Davutoğlu ve Ala’yla birer telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın patlamaya ilişkin ayrıntılar ve gelişmeler konusunda İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’dan da telefon aracılığıyla bilgi aldı.

 

BAŞBAKAN GÜVENLİK TOPLANTISI İÇİN BAKANLARLA BİRARAYA GELDİ

 

Patlaması sonrası Dolmabahçe ofiste Saat 13.45’te güvenlit toplantısı başladı. Toplantının katılımcıları, Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Yalçın Akdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, İstanbul Valisi Vasif Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’ten oluştu.

 

 

Kaynak: Zeki GÜNAL-Mustafa ÖZDABAK-Timur TARLIĞ-İSTANBUL,(DHA)