Habur’daki ‘çadır mahkemesi’nin başkanı da açığa alındı!

Habur’daki ‘çadır mahkemesi’nin başkanı da açığa alındı!
23 Temmuz 2016 14:00

HSYK tarafından FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 2 bin 745 hakim ve savcı arasından çok ilginç bir isim çıktı.

 

 

 

İstanbul Küçükçekmece hakimi Asabil Yırtıcı, 2009’da Kandil ve Mahmur’dan gelen PKK’lıları Habur’da kurulan ve ”Çadır mahkemesi” adı verilen mahkemede yargılayıp serbest bırakmıştı. Bu kararından sonra hızla yükselip önce Sakarya’ya tayin edilen, 2013’de de Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Yırtıcı bir süre sonra Hatay’ın Dörtyol ilçesine atandı. Bir yıl sonra da İstanbul Küçükçekmece hakimi oldu. Yırtıcı önceki günkü karar ile, hakim olan eşi Eda Yırtıcı ile birlikte açığa alındı.

 
”ETKİN PİŞMANLIK” DEDİ

 

 

Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine, Kandil ve Mahmur’dan gelen 34 PKK’lı, 19 Ekim 2009’da Habur’dan Türkiye’ye giriş yapmış, grubu on binlerce kişi karşılamıştı. Bu kişiler, soruşturma sonrası tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. O dönemde henüz 3 yıllık hakim olan Yırtıcı ise, PKK’lıları serbest bıraktı.

 

 

34 PKK’lı, Habur sınır kapısında kurulan mahkemede, “Pişman olmadıklarını söylemelerine” rağmen, TCK’nın “Etkin pişmanlık” hükümleri işletilerek serbest bırakıldı. Hakim Yırtıcı, ifadelerin güvenlik nedeniyle Habur’da alındığını, istihbari bilgiler doğrultusunda suç unsuru bulunmadığı için PKK’lıların serbest kaldıklarını söylemişti.