Haberal, annesinin tabutu başında fenalaştı

Haberal, annesinin tabutu başında fenalaştı
10 Nisan 2012 08:40

Ergenekon Tutuklusu Prof.Dr.Mehmet Haberal, geldiği babaocağında annesinin tabutu başında fenalaştı.

Ergenekon Tutuklusu Prof.Dr.Mehmet Haberal, geldiği babaocağında annesinin tabutu başında fenalaştı.

 
Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Prof. Dr. Mehmet Haberal, önceki gün annesinin cenazesi için izin istemiş ve kendisine cenazeye katılması için izin verilmişti.

Haberal annesinin cenazesine katılmak için geldiği babaocağında annesinin tabutu başına geldi. On beş dakika evde kalabilen Haberal, tekrar ambulansla çalışma ofisine getirildi.

 

Sabaha karşı saat 04.45 civarında geniş güvenlik önlemleri arasında Zonguldak’a gelen CHP milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, annesinin tabutu başında sadece on beş dakika kalmayı tercih etti. Burada tansiyonu düşen Haberal dışarı çıkmak istedi. Kısa süre kaldığı babaocağının merdivenlerinden, yakınları tarafından indirilen Haberal, kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla da el sıkıştı.

Gerçekleştirdiği 15 dakikalık ziyaretin ardından ambulansa bindirilen Mehmet Haberal, bir süre ambulansta bekletildikten sonra Pembe Köşk’teki çalışma ofisine getirildi.

 
Cenazede yaklaşık 15 dakika kalan Mehmet Haberal, geri kalan vaktinin büyük çoğunu Pembe Köşkteki çalışma ofisinde geçirdi. Bu arada Haberal’ı ziyaret etmek amacı ile çalışma ofisine gelen vatandaşlar ile jandarma arasında tartışma yaşandı.

 
Haberal’ın çalışma odasında dinlenmeye çekileceği ifade edildi.