Grup Yorum'un solisti; Polis özellikle kulağıma vurdu

Grup Yorum'un solisti; Polis özellikle kulağıma vurdu
28 Eylül 2012 19:30

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular’a konuk olan Grup Yorum solisti Selma Altın, Enver Aysever’in sorularını yanıtladı.

Grup Yorum’un solisti Selma Altın, bir süre önce yaptığı açıklama ile gözaltına alındığı sırada polis şiddetine uğradığını söylemiş ve bilinçli olarak kulaklarına vurularak, kulak zarlarının patladığını iddia etmişti. Geçirdiği rahatsızlığa dair elinde doktor raporu da bulunan Selma Altın, Enver Aysever’in sunduğu Aykırı Sorular programında yaşadıklarını anlattı ve polisin gereksiz ve orantısız güç kullandığı tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

 
Bir basın açıklaması sırasında Çevik Kuvvet ekipleri ile karşı karşıya geldiklerini söyleyen Selma Altın, polisin kendilerini Grup Yorum üyesi olarak tanıdığını bu yüzden kendisinin kulaklarına, topluluğun keman çalan üyesi Ezgi Dilan Balcı’nın ise parmaklarına kasten vurulduğunu söyledi.

Protest müziğin Türkiye’deki başarılı temsilcilerinden biri olan Grup Yorum’un üyeleri, daha önce de siyasi konulardaki eylemleri nedeniyle polisle sorun yaşamıştı.