Green Card dolandırıcıları iş başında

Green Card dolandırıcıları iş başında
10 Eylül 2012 11:39

ABD’de oturma ve yasal çalışma izni olan “Green Card” sahibi olmak isteyen bir çok Türk vatandaşının ya dolandırıldığı ya da tamamen ücretsiz olan Green Card başvurusu için aracı kurumların fahiş paralar ödediği öğrenildi.
Yetkililer özellikle aracı kurumlara itibar edilmemesini, Green Card lotosuna başvurunun bedava olduğunu belirttiler. Green Card lotosuna katılmak isteyenlerin 30 Eylül’de sona erecek başvurularını ücretsiz olarak yapabileceği belirtildi.
 
ABD’de oturma ve yasal çalışma izni olan “Green Card” sahibi olmak isteyen bir çok Türk vatandaşının ya dolandırıldığı ya da tamamen ücretsiz olan Green Card başvurusu için aracı kurumların fahiş paralar ödediği öğrenildi. Yetkililer özellikle aracı kurumlara itibar edilmemesini, Green Card lotosuna başvurunun bedava olduğunu belirttiler. Green Card lotosuna katılmak isteyenlerin 30 Eylül’de sona erecek başvurularını ücretsiz olarak yapabileceği belirtildi.

Green Card lotosuna katılım payı adı altında talep edilen paraların dışında dolandırıcılar, açtıkları internet sitelerinde ABD Dışişleri Bakanlığı görüntüsü verip “Green Card kazandınız, para ödeyin” şeklindeki e postaları pek çok Türk vatandaşının adresine gönderip para sızdırmaya çalışıyor. Bu yolla her yıl binlerce Türk vatandaşının dolandırdığını belirten Amerikalı yetkililer vatandaşları Green Card dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Amerikalı yetkililer, dolandırıcıların “Kazandığınız Green Card için işlem ücretini göndermeniz gerekir” diyen mesajlar gönderdiklerini, bu tür dolandırıcılık türlerinin özellikle Green Card piyangosunun açıklanması döneminde arttığına dikkat çekiyor. Yetkililer ayrıca, ABD Büyükelçiliği resmi sitesinden verilen Dışişleri Bakanlığı link adresinden başkasına itibar edilmemesini özellikle vurguluyor, “Asla sizden para göndermenizi isteyen mesajlara ve diğerlerine itibar etmeyin, dolandırıcıların kurbanlarından biri olmayın” şeklinde uyarıyor.
 
30 EYLÜL’E KADAR ÜCRETSİZ BAŞVURU YAPILABİLİR
 
New York barosu göçmenlik ve ticaret avukatı Cahit Akbulut, son dönemlerde, size Green Card çıktı e postalarıyla vatandaşın dolandırıldığını ayrıca özellikle Green Card lotosuna katılmak isteyen çok sayıda Türk vatandaşından, loto başvurusu için çeşitli aracı kurumlar tarafından fahiş başvuru bedelleri talep edildiğini, çeşitli internet sitelerinin de online başvuru adına haksız kazanç elde ettiğini belirtti. Akbulut, “Aracı kişi ve kuruluşlara itibar etmeyin, Green Card lotosuna katılım başvuruları ücretsizdir. Loto ile ilgili resmi başvurularınız para ödemeden https://www.dvlottery.state.gov/ESC/ 30 Eylül tarihine kadar online olarak yapabilirsiniz” dedi.