Giderken bir atama daha!

Giderken bir atama daha!
11 Haziran 2015 10:00

Meclis’e gönderilen fezlekede, TÜRGEV’e ‘kupon arazileri’ toplamakla görevli olduğu öne sürülen Sinan Aksu, 7 Haziran seçimlerinden üç gün önce Kredi Yurtlar Kurumu’na Genel Müdür atandı.

 

 

AKP’nin seçim günü ve seçimden birkaç gün önce yangından mal kaçırır gibi onlarca atama yaptığı ortaya çıktı. Meclise gönderilen TÜRGEV fezlekesinde yer alan ve mahkeme kararı ile elde edilen yasal tapelere göre yurt genelinde TÜRGEV’e uygun kamu arazilerini tespit edip vakfın üzerine geçirmekle görevli olduğu iddia edilen Sinan Aksu 4 haziranda alelacele Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) asaleten Genel Müdür olarak atandı.

 

KYK’ya yapılan kritik atamalar bununla da bitmedi. Seçimden bir gün önce ve seçim günü kuruma üç Genel Müdür yardımcısı atandı. İktidarı kaybedebileceği korkusuyla acele ettiği anlaşılan AKP yine seçim günü ve seçimden bir gün önce hiçbir duyuru yapmadan yurt müdürlüğü için mülakat yaparak onlarca yandaşı yurt müdürü olarak atadı. Yapılan atamalara tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Taraf’a yaptığı açıklamada “Bunlar ahlaksızca tavırlar. Mülakatı kimseye duyurmadan KYK’da kimseyi müdür yapamazsınız. Bununla ilgili mahkeme kararı da var elimizde bu suçtur. Yargıdan döner bu işlemler. Bu atamaları yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Atamaların iptali içinde dava açacağız” diye konuştu.

 

TÜRGEV’İN ARAZİ SORUMLUSUYDU

 

KYK’ya Genel Müdür olarak atanan Sinan Aksu’un ismi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de açıkladığı fezlekelerdeki yasal tapelerde yer alıyor. Aksu bu görüşmede TÜRGEV Genel Müdürü Salih Koç’a kamu arazilerini vakfın üzerine geçirme yolarını anlatıyor. Söz konusu telefon görüşmesinden bir bölüm şöyle : Sinan AKSU: Maliye Müsteşarıyla ve maliye bürokratlarıyla oturduk konuştuk. Buraları en iyi şekilde bize nasıl devredebilirler, nasıl verebilirler mülkiyetlerini? Abi maliye müsteşarı Allah razı olsun, epey de güzel teklifler sundu. Şimdi abi bize önerdikleri en güzel yol en rahat yol şu mülkiyet kimin üzerine olursa olsun öncelikle Maliye’ye geçirecekler tamam…

 

SALİH KOÇ: Tamam

SİNAN AKSU: Ondan sonra 49 yıllığına… Sözleşmeyi imzalayıp bize tahsis edecekler, kiralayacaklar.

SALİH KOÇ: He he he

SİNAN AKSU: Sonrada onların kiracısı olarak buraların satışını isteyeceğiz. Rayiç bedelin yarı fiyatına buraları bize satabilecekler ihaleyle. Siz sadece bana Sinan’cığım buraların işlemlerini başlatın, demeniz lazım. Ben de müsteşara gidip… Sayın müsteşarım, buraların işlerini başlatıyoruz, biz buraları istiyoruz, diyeceğim tamam mı abi?

 

Kaynak: Sümeyra Tansel