Gezi Parkı'nda açıklama

Gezi Parkı'nda açıklama
4 Haziran 2013 12:35

Taksim Gezi Parkı’ndaki gelişmeler hakkında incelemelerde bulunan Almanya Federal Parlamento Milletvekili ve Türk-Alman Parlamenterler Grubu Başkan Yardımcısı Sevim Dağdelen, “Erdoğan’ın sivil toplum kuruluşları ile bir diyalog yapması lazım. Demokratik hukuk devletinde böylesi karar alınması gerekiyor” dedi.

Taksim Dayanışmasından Endüstri Mühendisi Cem Tüzün ve CHP Milletvekili Melda Onur’un da katıldığı basın açıklamasında Sevim Dağdelen açıklama yaptı.

Sevim Dağdelen, “Almanya Federal Parlamento Milletvekili ve Türk- Alman Dostluk Grubu Başkan Vekili olarak bugün burada bulunuyorum. Özellikle Gezi Parkı’nda günlerce gösteriye katılanlar, direnenlerle dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek için buraya geldim. Aynı zamanda yarın Federal Parlamento Dışişleri Komisyonu’nda Türkiye’deki son günlerde yaşanan olaylar bir gündem maddesi olacak. Orada tartışılacak. Daha sonra Alman Federal Parlamento Meclisi’nin Genel Kurulu’nda da bu gündem maddesi yine bulunacak. Yine tartışılacak. Amacımız Almanya’da daha iyi bir kamuoyu yaratmak. Türkiye’deki olan bitenleri, gerçekten daha otantik, daha doğrudan buradaki insanlarla görüşerek. Sonuç olarak şunu AKP hükümeti ve Erdoğan’ın devlet terörü Almanya tarafından ve Avrupa Birliği tarafından mükâfatlandırılmaması diye bir sonuç elde ettik biz. Sol parti meclis grubu olarak Çünkü AKP hükümetine karşı protesto gösterileri düzenleyenlerle hem dayanışma içerisindeyiz, hem de bu hükümeti, polisi ile aynı zamanda mahkemeleri ile bu direnişi halkın gerçekten doğal biçimde ifade ettiği haklarını, buna karşı antidemokratik uygulamalarını, siyasi takibatlarını eleştiriyoruz. Dolayısı ile bu müzakerelerin de durdurulmasından tarafız. Son gelişmelerden de görülüyor. Erdoğan’ın kendisi ve AKP hükümetini aslında demokratik bir hükümete yakışmayan bir şekilde, insanları aşağılıyor. İnsanlara tehditte bulunuyor. İnsanları terörist olarak tanımlıyor. Biz bunu gerçekten kınıyoruz. Tam tersine aslında buradaki derinişçilerle, sivil toplum kuruluşları ile bir diyalog yapılması lazım. Sadece demokratik hukuk devletinde böylesi karar alınması gerekiyor. İnsanlarla birlikte hareket ederek. Bundan dolayı buradaki gelişmelerden çok büyük kaygı içerisindeyiz” diye konuştu.

MELDA ONUR; “ARKADAŞLARIMIZIN TALEPLERİ MAKUL BİR DİLLE KARŞILANMALI”

Açıklama yapan CHP milletvekili Melda Onur ise, “Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Hani bu başbakanın dediği gibi ne bir partinin, ne bir örgütün, ne gizli iç ve dış güçlerin eylemi, hareketidir. Bu benim hayatımda gördüğüm en sivil harekettir. En sivil eylemdir. Bunca arbedeye rağmen ciddi bir kayıp, ne yazık ki ölen arkadaşlarımız var. Ancak çok ciddi facialar yaşanmamıştır. Bundan sonra yaşanmaması için de bu savaşçı dilin, bir an önce sonlandırılması. Makul bir dille bu arkadaşlarımızın taleplerinin karşılanması. Sadece Gezi parkının değil. Gezi Parkı bardağı taşıran bir damladır. Adeta suyun kaynama noktasına gelmesidir. Öğrenciler, eğitimle ilgili sıkıntılarından şikayetçidir. İşçilerin işlerinde sıkıntılar vardır. Hukuksuz yargılamalar, uzun tutuklamalar, ifade özgürlükleri. Burada içeride tutuklu olanların eşleri, çocukları var. İşçilerin çocukları var. Çoğu da genç zaten. Ne olur bu grup bir politize, aşırı, örgütler tarafından yönlendirilmiş insanlar olarak algılanmasın Öyle değil, kaç gündür içindeyiz” şeklinde konuştu.