Genel Merkez önündeki ‘koltuklu eyleme’ skandal soruşturma!

Genel Merkez önündeki ‘koltuklu eyleme’ skandal soruşturma!
3 Kasım 2018 12:10

CHP önünde koltuklu eylem yapan Abbas Canyurt, partiden ihraç edildi. İtiraz eden Canyurt, soruşturma süresince kendisiyle ilgili soy araştırması yapıldığını ifade etti

 

 

Aykut Gören’in haberine göre CHP Ankara Keçiören İlçe Teşkilatı üyesi Abbas Canyurt, evinden getirdiği koltukla CHP Genel Merkezi önünde oturarak eylem yapmıştı. CHP’de yönetimin değişmesi için böyle bir eylem yapma gereği duyduğunu söyleyen Abbas Canyurt, “Partimle sıkıntım yok, yöneticilerle sıkıntım var. Hedefimde Genel Merkez yönetimi var. Her seferinde yenilgiye, her seçim gecesi ağlamaya ‘Artık yeter’ diyorum. Koltuk genel merkez önünde güzelmiş. Burada rahatsa, içeride daha rahattır” demişti. Canyurt bu eylemin ardından açılan soruşturmayla partiden ihraç edildi.

 

 

KARARA İTİRAZ ETTİ
CHP Ankara İl Disiplin Kurulu Başkanlığı’na geçtiğimiz günlerde savunmasını veren Abbas Canyurt, oybirliği ile ihraç edildi. Disiplin Kurulu, CHP Genel Merkezi önünde gerçekleştirilen eylemin eleştiri sınırlarını aştığını ve partinin kamuoyunda küçük düşürüldüğünü belirtti. CHP Ankara İl Disiplin Kurulu eylemin parti tüzüğüne göre suç olduğu ifade edilirken partiden ihraç edilen Abbas Canyurt, karara itiraz ederek Yüksek Disiplin Kurulu’na başvurdu.
Köyüne kadar sorulmuş

 

CHP’li Abbas Canyurt, soruşturma süresince yaşanan skandalları anlattı. CHP Genel Merkezi tarafından memleketi olan Kırıkkale’de soy araştırması yapıldığını iddia etti. Canyurt, “Dil, din, ırk, mezhep fark etmez önemli olan insandır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İl Disiplin Kurulu süreci öyle hızlı işletti ki tedbirli ihraç istemiyle karar verildi. Benimle birlikte disipline verilen onlarca partili kınama ve benzeri cezalar alırken ben direk ihraç edildim. Kınama cezası verilenler parti içerisinde kimlik sahibi ve en önemlisi Alevi olması… Genel merkez yöneticileri Sayın Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Kırıkkale il ve ilçe yöneticilerini arayarak benim Kırıkkale’nin neresinden olduğumu; özellikle Alevi yurttaşlarımızın yaşadığı köy adlarını vererek Hasandede, Hamzalı, Koçubaba ve benzeri yerlerden olup olmadığımı sormaları çok komik ve küçük düşürücü… Ben partime ihanet etmedim” ifadelerini kullandı.