'Gelin spor yapalım tek galibi dostluk olsun' projesi

'Gelin spor yapalım tek galibi dostluk olsun' projesi
7 Mart 2013 17:43

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Sporu yaşam kültürü parçası haline getiremeyen toplumumuza, sporun hayatın olmazsa olmazı olduğunu, gönderilen tırlar anlatmaya çalışacak” dedi.

 

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen “Gelin Spor Yapalım, Tek Galibi Dostluk Olsun” projesi kapsamında 42 ili dolaşacak spor tırlarını, bakanlığın açık otopark alanında yapılan törenle Bakan Kılıç, illerine uğurladı. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Bakanı Yardımcısı Yusuf Tekin, Spor Bakanı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Hasan Albayrak, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) Genel Başkanı Ali Düşmez, Milli Tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Sualtı Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, Ralli Pilotu ve Snowboard Sporcusu Çiçek Güney, Türk Telekom Basketbol A Takımı oyuncularından Lance Williams, Hazer Avcı, Tunahan Dikmen, Deniz Can Çevik, Gençlerbirliği 15 Yaş Altı Futbol Takımı oyuncuları ile çok sayıda davetli katıldı.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği programın açılışında konuşan Bakan Kılıç, “Heyecanlarımıza heyecan katan bir gün yaşıyoruz. Kısa zamanda 100’e yakın Gençlik ve Spor projesini hem kurgulayan, hem uygulayan hem de başarılı sonuçlarını almaya başlayan yepyeni heyecan dalgalarını arka arkaya sıralayan yeni bir yapı inşa ettik” dedi.

Zamanın su gibi akıp geçtiğini belirten Kılıç, “Kaybedilen her an, tüketilen her saniye geride kalıyor. Sürekli olarak gelecek zamanlardan ödünç alarak hayatımızı idame ettirmeye gayret ediyoruz. Bundan dolayı mesai kavramı konusunda esnek davranan, daha çok iş üretmek, daha fazla gence ulaşmak, toplumda spor bilincini yaygınlaştırmak ve sporcu sayısını artırmak yönünde olağanüstü çabalar sarf eden bütün mesai arkadaşlarımı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

“42 İLDE TOPLUMA SPOR YAPMA BİLİNCİ AŞILANACAK”

 

 

Bugün biri Ankara’da doğuya diğeri ise batıya gidecek iki tırın hareket edeceğini vurgulayan Kılıç, “İki tırımız, 2 ay gibi bir zaman içinde 42 ilimizde toplumda spor yapma bilincini oluşturmaya, gençlerimizi sportif branşlarla hem tanıştırmaya hem buluşturmaya gayret edecek. Sporu yaşam kültürü parçası haline getiremeyen toplumumuza, sporun hayatın olmazsa olmazı olduğunu anlatmaya gönderilen tırlar anlatmaya çalışacak. Tabii ki projenin tek enstrümanı tırlar değil öncesinde başlayan kampanyalarımız var, sonrasında devam eden kampanyalarımız olacak. Bütün adımların devamında bugün 3 milyon 600 bine ulaşan lisanslı sporcu sayımız günden güne, aydan aya, yıldan yıla, 2020 yılına kadar 10 milyon sporcu sayısının üzerine çıkmış olacak. Lisanslı sporcu sayısı artarken, Avrupa şampiyonalarında, dünya şampiyonalarında, olimpiyat oyunlarında ve paralimpik oyunlarda ülkemizi gururla temsil edecek müsabakalara hazırlanacak elit sporcularımızın da sayısının hızla artmasına yönelik çok sıra dışı bir gayretle çalışıyor olacağız” şeklinde konuştu.

“MAHKEMENİN KADIYA MÜLK OLMADIĞINI BİLİYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanlığı personeline seslenen Bakan Kılıç, “Sizler mesainin bitiminde saatini ayarlayarak, otobüslere zamanında yetişen bir kadro olmama çabasındasınız. Bilakis servis otobüslerine belki de akşamları mesai çıkışında geç kalan, belki bundan dolayı taşıyıcı firmalarla zaman zaman gerginlikler yaşayan bir kadrosunuz. Biz mesaide kalışı süremizi saatin 18.00’e yaklaşmasıyla ayarlayan bir kadro olamayız. Bu ülkeye karşı ciddi sorumluluklarımız var. Ben ve arkadaşlarım bitmek bilmeyen, nihayetsiz bir mesai kavramıyla çalışıyoruz. Çoğu zaman biz, Pazartesi gününü Cumartesi veya Pazartesi zannediyoruz. Bundan dolayı mutluyuz. Çünkü ‘mahkemenin kadıya mülk olmadığını’ biliyoruz” ifadesini kullandı.

“Türk sporu fedakar insanların omuzlarında yükselmeye devam edecek” diyen Kılıç, bakanlık olarak 2013 yılında sadece Spor Genel Müdürlüğü’nün gençlik hizmetleri kapsamında inşaatına devam edilen proje sayısının 718 olduğunu belirterek, söz konusu projelerin içerisinde 25 stadyum, 149 spor salonu, 40 olimpik veya yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 14 atletizm salonu ve çok sayıda tenis ve jimnastik salonunun yer aldığını kaydetti. Kılıç, ayrıca 155 gençlik merkezi, 200’e yakın doğal veya sentetik çimli futbol sahasının çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

“YENİ DÖNEMDE SPORCU FABRİKALARI İNŞA EDİYORUZ”

Yapımı süren stadyumların sadece haftadan haftaya maç oynanan yerler olarak tasarlanmadığını anlatan Kılıç, “Yeni dönemde sporcu fabrikaları inşa ediyoruz. Bütün bu tesisler yapımı tamamlanıp Türkiye’de sporun emrine ve Türk gençlerinin sporcu olarak yetişme süreçlerine teslim edildiği zaman bambaşka bir ülke olacağız. Hayalim şudur; okul çıkışlarında gençlerin eşofmanları üzerlerinde, spor ayakkabıları ayaklarında, spor çantaları sırtında oradan oraya cıvıl cıvıl koşturdukları bir ülke” dedi.

 

 

2020 Olimpiyatlarının İstanbul’da düzenlenmesi için hükümetin maddi ve manevi olarak sıra dışı çaba sarf ettiğini belirten Kılıç, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, değişik dünya ve Avrupa şampiyonalarında kazandıkları ödülleri sporcularımıza dağıtmak üzere Pazartesi günü bakanlığımızın bir kez daha konuğu olacak. O zaman da göreceksiniz ki bu ülkede sadece bakan düzeyinde değil bizzat Başbakan düzeyinde sporun gelişmesine, gençlik projelerinin sürdürülmesine çoğaltılmasına ve bizim mesaimizin yaygınlaşmasına yönelik, çok kuvvetli bir arzu var” dedi.

BAKAN KILIÇ, İLHAN CAVCAV’IN ÖRNEK GÖSTERDİ


Bakanlık bünyesinde projelere yeni katılan gençlere çağrıda bulunan Bakan Kılıç, onlara Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ı örnek gösterdi. Kılıç, şunları kaydetti: “Yaşı ilerledi demiyorum, o hala Türk sporunun delikanlısı ama yaklaşık yarım yüzyıllık ömrünü Türkiye’de sporun gelişmesine, gençlerine yetişmesine vakfedebilmiş biri. Ondan dolayı unutulmayacak ve Türk sporunun efsaneleri arasında yer alacak. Sizlere çağrım İlhan Abi gibi gelecekte Türkiye’de gençlik ve spor adına bir konu açıldığında, o konuların kahramanları, efsaneleri olabilecek adımları birlikte atmanızdır.”