Gazilerin mitingine Vali'den engelleme

Gazilerin mitingine Vali'den engelleme
11 Ekim 2012 15:12

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul Yetimleri Derneği’nin organizasyonuyla 13 Ekim 2012 Cumartesi günü gerçekleştirilecek ‘teröre lanet’ mitingi Ankara Valiliği tarafından iptal edildi.

 

13 Ekim Cumartesi günü gaziler, şehit yakınları ve halkın katılımıyla gerçekleştrilecek  mitinge iptal gerekçesi olarak ise “Ankara’nın başkent oluşu” gösterildi.

Deniz Bilgen ÇAKIR H&H ÖZEL

 
Halkın Habercisi‘nin edindiği bilgilere göre miting komitesi, valilik tarafından telefonla aranarak 13 Ekim’in Ankara’nın başkent oluşuna denk geldiği belirtildi ve miting tarihinin ertelenmesi gerektiği söylendi. İkinci bir yol olarak ise mitingin Tandoğan Meydanı’nından Abdi İpekçi Parkı’na alınması gösterildi. 

Bu durum tüm hazırlıklarını belirtlen tarih ve mekana göre hazırlayan  komitede şok etkisi yarattı. Aradan geçen on dakika içerisinde bir kez daha aranan komite bu defa Vali tarafından mitingin tamamen iptal edildiğini öğrendiler.

Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce gazi ve şehit yakınının bu miting için Ankara’ya geldiğini belirten gazilerin itirazları ise işe yaramadı.  
 
Mitinge 48 saat kala gerçekleştirilen bu iptal gaziler ve şehit aileleri arasında tepkiyle  karşılandı.  
 
Halkın Habercisi olarak Türkiye Gaziler Vakfı eski Başkanı Ünal İnanç’la konuyla ilgili görüştük.

İnanç,  “Mitingi şehit yakınları ve gazilerin kurduğu dernekler ortaklaşa gerçekleştireceklerdi. Yasal süresi içinde Ankara Valiliği’nden izin alınmıştı. Mtinge 48 saat kala Ankara Valisi “13 Ekim Ankara’nın başkent  olduğu gündür. O gün çeşitli törenler düzenlenecek.  Bu mitingi ya ileri bir tarihe alın ya da Abdi İpekçi Parkı’nda düzenleyin” diye miting tertip komitesini uyardı. Arkasından da miting iptal oldu dedi. Mitingi düzenleyenler teröre en yakınlarını kaptıranlar. Kimi bacağını, kim kolunu, kimi gözünü kaybetmiş gaziler ve şehit yakınları. Bunlar bütçelerinden, geçimlerinden fedakarlık yapmış Ankara’ya  gelmişler ve gelmeye devam ediyorlar. Bu ülkede  silah arkadaşınızı, çocuğunuzu, babanızı teröre kurban edebilirsiniz. Kolunuzu, bacağınızı, gözünüzü kaybedebilirsiniz. Ama teröre  lanet, mayınlara son diyemezsiniz… Ne diyeyim” diye konuştu.