Gaye Usluer: Cumhurbaşkanlığını en çok hak ettiğini düşündüğüm kişi Kemal Kılıçdaroğlu’dur

Gaye Usluer: Cumhurbaşkanlığını en çok hak ettiğini düşündüğüm kişi Kemal Kılıçdaroğlu’dur
4 Eylül 2022 10:46

Memleket Partisi’nden de istifa eden ve CHP’ye geri döneceği iddia edilen Gaye Usluer, “6 kişi içerisinde adaylığı ve sonrasında cumhurbaşkanlığını en çok hak ettiğini düşündüğüm kişi Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

 

 

Memleket Partisi’nden istifa eden 25 ve 26.Dönem CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, 6’lı masanın adayının kim olması gerektiği ve CHP’ye dönüp dönmeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu.

 
“Recep Tayyip Erdoğan aday olmamalı”

 
Yerel Eskişehir Haber Ajansı’na konuşan Usluer, “Herkesin gönlünde farklı Cumhurbaşkanı adayı var. Sizin gönlünüzdeki aday kim? Sizce 2023’ün adayı kim olmalı?” sorusu üzerine şunları söyledi:

 

 

“Bu soruya iki şekilde cevap vereyim. Birincisi tabi ki Recep Tayyip Erdoğan aday olmamalı. İkincisi 6’lı masanın seçmen nezdinde büyük ortağı, o masayı birbirine bağlayan, çoğaltan, güç veren CHP olduğuna göre masanın diğer ortaklarının burada ortak aday konusunda CHP’ye destek vermeli. Eğer mevcut genel başkanlardan birisi cumhurbaşkanı adayı olacaksa, ki yapılan açıklamalarda adayın bu masadan çıkacağı hep söyleniyor. Öyleyse o 6 kişi içerisinde adaylığı en çok hak eden ve sonrasında cumhurbaşkanlığını en çok hak ettiğini düşündüğüm kişi Kemal Kılıçdaroğlu’dur.”