Gaspçıları güvenlik kamerası görüntüleri yakalattı

Gaspçıları güvenlik kamerası görüntüleri yakalattı
3 Aralık 2013 11:32

Bağcılar’da, kendilerine polis süsü vererek girdikleri evde bulunan O.Y.Z. ‘inin ellerini kollarını bağladıktan sonra 20 bin dolar gasp ettikleri ileri sürülen 3 kişi tutuklandı. 3 şüpheli güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkılarak yakalandı.

 

Polise 30 Ağustos 2013 tarihinde polise giden O.Y.Z. adlı kişi, kendilerini polis olarak tanıtarak evine gelen biri silahlı 3 kişinin ellerini kollarını bağladıktan 20 bin dolarını gasp ettiğini bildirdi. O.Y.Z. (28) daha sonra eve gelen ağabeyinin kendisini çözdüğünü anlattı.

 

Bunun üzerine harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, evin çevresindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. İncelemede, gasp olayının gerçekleşmesi öncesi ve sonrasında evin bulunduğu sokağa bir otomobille gelen 3 kişi tespit edildi. Görüntüdeki kişiler ile sabıkalılar albümündeki fotoğrafların karşılaştırması sonucunda, şüphelilerin kimlikleri belirlendi.

 

Ardından Bağcılar’da çeşitli adreslere yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda, Serdar A.(28), Engin Y.(39) ve Hasan D.(33) yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerle Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan şüphelilerden Serdar A. ve Hasan D.’nin hırsızlık ve uyuşturucudan çok sayıda sabıkaları olduğu anlaşıldı.

 

Polisteki ifadelerinde gasp olayını kabul eden şüpheliler, “Gasp ettiğimiz kişinin ağabeyinden uyuşturucu satın alıyorduk. Paramız bittiği için torbacıları gasp ettik. Biz oraya para için gitmedik” dedikleri öğrenildi.

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen 3 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çıkışta kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, “Normal insanla işimiz yok. Sadece torbacıları gasp ettik. Uyuşturucu aldık” şeklinde bağırdı.