Galatasaray'ın cezası belli oldu

Galatasaray'ın cezası belli oldu
26 Nisan 2012 21:48

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe meçında yaşananlardan dolayı Galatasaray’ın cezasını kesti.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe meçında yaşananlardan dolayı Galatasaray’ın cezasını kesti. Kurul, Galatasaray’a, Fenerbahçe ile oynadığı derbi maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 bin Lira para cezası vermeyi karara bağladı.

 
Fenerbahçeli futbolcu Miroslav Stoch’un maç sonundaki sevincinde Galatasaray formasını şortunun arkasına sıkıştırması, Galatasaray taraftarlarından tepki görmüştü.
 

Sosyal medyada fotoğrafı paylaşarak büyük tepki gösteren Galatasaray taraftarları, Mehmet Topuz’un Felipe Melo’yu taklit etmesine de tepki göstermişti.

KURULDAN CEZA YAĞDI!

 

Kurul bugün yaptığı toplantıda ayrıca Trabzonspor’a; seyircisiz oynama cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarların tribünde olduğu Beşiktaş maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 bin Lira ceza verdi. Oy çokluğu ile alınan kararda seyircisiz oynanan müsabakada saha olayından ceza verilemeyeceği yönünde karşı oylar: Halit Fahri Gültekin (Başkan) ve Kadir Er’den (üye) geldi.

Kurul, Eskişehirspor’a da Sivasspor ile oynadığı maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 30 bin Lira para cezası verdi.