Her fırsatta ‘liyakat’ diyen Kılıçdaroğlu’nun eşinin yeğenleri, kurmaylarının akrabaları liste başı!

Her fırsatta ‘liyakat’ diyen Kılıçdaroğlu’nun eşinin yeğenleri, kurmaylarının akrabaları liste başı!
25 Şubat 2019 10:30

“Listelerde akrabaları bulun çıkarın” diyen Kılıçdaroğlu’na ilk tepki partililerden geldi. CHP’liler, Kılıçdaroğlu’na ‘temizliğe etrafındaki kurmaylardan başla’ diyerek isyan ediyor.

 

 

 

Konuşmalarında her fırsatta ‘liyakat’ diyen ancak liyakati kendi partisinde bile uygulamayan Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna da yansıyan, il ve ilçe örgütlerine yönelik ‘belediye meclis üyelikleri aday listelerinde eş, dost ve akrabaların tespit edilmesi ve adaylıklarının iptal edilmesi’ talimatının ardından CHP’de, listelerde torpilli akraba avı başladı. Gerek il ve ilçe örgütleri gerekse de partililerden CHP Genel merkezine belediye meclis üyelikleri listelerinde yer alan başta Kılıçdaroğlu’nun kurmayları olmak üzere parti yöneticilerinin yakınları, eş ve dostlarının isimlerine ilişkin ihbar yağıyor.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun il yönetimlerine gönderdiği ‘akrabaları, tanıdıkları listelerden temizleyin’ talimatının göstermelik olduğu dile getirilirken listelerde Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin de olduğu belirtiliyor. Bunlar arasında ise Selvi Kılıçdaroğlu’nun yeğeni olduğu belirtilen Müslüm Tekin’in Çankaya Belediye Meclis üyesi, arkadaşı olduğu belirtilen Nurhayat Kaya’nın da İzmir Narlıdere belediye meclis üyesi olduğu ifade ediliyor. Partide muhaliflerle Kılıçdaroğlu arasında restleşmeye neden İzmir’in Bayraklı ilçesi belediye başkan adayı gösterilen Serdal Sandal’ın da yine Kılıçdaroğlu’nun eşinin yeğeni olduğu kamuoyuna yansımıştı.

 

 

KURMAY AKRABALARI LİSTE BAŞI

 

 

CHP’de partililerin, listelerdeki akraba torpili nedeniyle en çok eleştirdiği isimlerin başında ise CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Erdoğan Toprak geliyor. Toprak’ın belediye meclis üyeliklerinde akraba torpilinde kardeşi, arkadaşının oğlu, yine kendisine yakın isimlerden Fidan Aslan Eroğlu ile babası gibi isimleri ‘akraba’ torpiliyle listelere yerleştirdiği kardeşine kadar kendisine yakınlığıyla bilinen pek çok ismi belediye meclis üyelikleri listelerine yazdırdığı belirtiliyor. Bunların yanı sıra genel başkan yardımcısı Aykut Erdoğdu, Onursal  Adıgüzel, Orhan Sarıbal ile İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da listelerde akraba torpili yaptığı kaydediliyor.