Fettah Tamince, Hırvatistan'ın fahri konsolusu oldu

Fettah Tamince, Hırvatistan'ın fahri konsolusu oldu
29 Eylül 2012 12:03

RİXOS Hoteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Hırvatistan hükümetinin teklifi üzerine Hırvatistan’ın Antalya fahri konsolosu oldu.

Turizmci Fettah Tamince’nin Hırvatistan’ın Antalya fahri konsolosluğuna ilişkin bayrak töreni ve kokteyl Rixos Downtown Hotel’de yapıldı. Kokteyle Hırvatistan Başbakan Yardımcısı Radimir Cacic ile Hırvatistan iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Gecede Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, Ak Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel ile siyaset, turizm, iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli de yer aldı.

Fettah Tamince’nin Hırvatistan’daki yatırımlarının çok başarılı olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Radimir Cacic, iki ülke arasındaki iyi olan işbirliğinin Tamince’nin de teklifleri üzerine kabul ettiği fahri konsolosluk görevi ile daha iyi noktalara ulaşacağını söyledi. Cacic, Türkiye’deki 4’üncü fahri konsolosları olan Tamince’yi Hırvatistan’a yararlı yatırımları ve katkıları nedeniyle bir Hırvat olarak da gördüklerini ifade etti.

Hırvatistan’ın Adriyatik’in incisi olduğunu belirten Fettah Tamince ise bölgede turizm, enerji ve birçok alanda yeni yatırım fırsatları olduğunu söyledi. Hırvatistan’daki potansiyelden işadamlarının faydalanmasına yönelik forum gerçekleştirildiğini anlatan Fettah Tamince, “Ben de bu ilişkileri geliştirmek amacıyla Hırvat yetkililerin fahri konsolosluk teklifini kabul ettim ve bu misyonumu yerine getirmeye çalışıyorum” dedi.

Kokteyl öncesinde Başbakan Yardımcısı Radimir Cacic tarafından Fettah Tamince’ye fahri konsolosluk görevini tevdi eden belge takdim edildi. Kokteylde ise hem İstiklal Marşı hem de Hırvatistan’ın milli marşı okundu.