FETÖ/PDY operasyonunda 12 kişi tutuklandı

FETÖ/PDY operasyonunda 12 kişi tutuklandı
20 Eylül 2016 08:02

Bursa’da FETÖ/PDY soruşturma kapsamında düzenlenen üç ayrı operasyonda gözaltına alınan ve bugün adliyeye çıkarılan 21 kişiden 12’si tutuklandı, 8’i adli kontrol şartıyla olmak üzere 9 kişi serbest bırakıldı.

 

 

 

 

 

Bursa İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürülüğü ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlediği operasyonda, söz konusu örgütün evlerinden sorumlu olanların da aralarında bulunduğu 12 kişiyi yakaladı.

 

Yapılan ikinci operasyonda, Bursa’da bir süre önce ortaya çıkarılan, devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir dernekle ilgili soruşturmanın devamı niteliğindeki operasyonda, aralarında kapatılan Balıkesir’deki Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencisinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

 

Gürsu ilçesinde ise FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında kapatılan bir dernekte yöneticilik yaptığı iddia edilen 3 kadın, yakalandı. Derneğe ait depoda yapılan aramada, örgütsel doküman ve kitaplar ele geçirilirken, şüphelilerin birçoğunun şifreli mesajlaşma sistemi olan “ByLock” uygulamasını kullandığı belirlendi.

 

Yapılan üç operasyonda gözaltına alınan 21 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorulamalarının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 12’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 8 kişi adli kontrol şartıyla, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

 

Kaynak: BURSA, (DHA)