FETÖ’nün emniyet şeması çıkartıldı

FETÖ’nün emniyet şeması çıkartıldı
21 Aralık 2016 16:24

İstanbul polisi tarafından FETÖ’nün polis yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda, örgütün, Marmara Bölgesi Polis yapılanması ortaya çıktı. Örgüt şemasında en altta komiserler, en üstte ise Fetullah Gülen bulunuyor.

 

 

 

 

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında FETÖ’nün polis yapılanmasına yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar ve MİT’ten gelen Bylock listeleri doğrultusunda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Yakalan şüphelilerin itirafları ve elde edilen delillerle, yeni operasyonlar düzenlendi. Önceki ay düzenlenen “Çözülme” (Unlock) adını taşıyan 3 dalga olarak gerçekleşen operasyon, örgüte büyük darbe vurdu. Kaçakçılık ekipleri FETÖ’cü polisleri tek tek belirlerken, 3 ayda yaklaşık bin şüpheli gözaltına alındı. Araştırmalarda, örgütün Emniyet içerisinde nasıl yapılandığı da ortaya çıktı.

 
EN TEPEDE GÜLEN VAR

 

Araştırmalarda, örgütün tepesinde yer alan Fetullah Gülen’in polis yapısını Pensilvanya’da bulunan “Bahadır” kod adlı örgütün Türkiye Genel İmamı ve Dünya İmamı aracılığıyla yönettiği belirlendi. “Dünya İmamı”nın altında ise, Polis Memurları Türkiye İmamı Süleyman Uysal, Türkiye Genel İmamı “Kozanlı Ömer” olarak bilinen Osman Hilmi Özdil ve Rütbeliler İmamı yer alıyor. Hiyerarşi içerisinde oluşturulan makamlar içerisinde Türkiye’de en önemli isim Özdil olarak görülüyor. Özdil’in alt birimleri içerisinde 7 Bölge imamı yer alıyor.

 

 

222

 

YEDİ BÖLGE 7 İMAM

 

İstanbul polisince yapılan çalışmada 7 bölge imamından Marmara İmamı olan isim de deşifre edildi. O ismin Mehmet Kılıç olduğu belirlendi. Kılıç’ın altında Polis Memurları İstanbul İmamı Cengiz İmanlı, ve Polisler Marmara Bölge Sekreteri Bülent Ecevit Bahadır yer alıyor.
ALGI İÇİN BİLGİ BELGE

 

Araştırmalarda, Marmara Bölge İmamı Bülent Ecevit Bahadır’ın bulunduğu makamın çok kritik olduğu ortaya çıktı. Bahadır’ın Mutluluk İmamı (İzdivaç İmamı) Hüseyin Sarı, Bilişim İmamı Salih Cömert ve Ara Yapıcı Ahmet Şahsuvaroğlu ve Rütbeliler İstanbul İmamı Hayri Bakır’dan sorumlu olduğu belirlendi. İddiaya göre, Emniyet’ten gelen bilgi ve belgeler, bölge sekreteri ve alt birimlerine aktarılıyordu. Bilişim imamı, aldığı talimatla, elde edilen dijital verilerin örgüt için kullanılması sağlıyordu. Bazı bilgiler “Fuat Avni”, “Sarayın Uşakları” gibi oluşturulan sosyal medya hesaplarında kullanılıyordu. Bazı belgeler ise, Ergenekon, Balyoz operasyonları ile 17-25 Aralık dönemlerinde, kamuoyunu yönlendirmek için oluşturulan siteler üzerinden yayınlanıyordu. Bilişim İmamı ayrıca, kullanılacak kripto programında talimatla alt birimlere ulaştırıyordu.

 
SINIFLARA AYIRDILAR

 

Polis yapılanmasını ortaya koyan şemaya göre, örgütün polis sınıflarına göre, bir alt yapı oluşturduğu da belirlendi. Marmara Bölge Sekreteri’nin altında yer alan Rütbeliler İstanbul İmamı’nın altında ise farklı birim bulunuyor. Bunlar, A Birimi (Başmüfettiş ve 1.Sınıf Emniyet Müdürleri İmamı), B Birimi (2 ve 3’üncü Sınıf Müdüleri Sorumlu İmamı), C Birimi (4’üncü Sınıf Amirler Sorumlu İmamı) ve D Birimi (Komiser Sınıfı İmamı)olarak görev yapıyor.

 

‘O MÜDÜR D İMAMINA BAĞLIYDI’

 

Soruşturmada, A biriminin başındaki İsmin Bünyamin Oğul, B Biriminin başında Hasan Çalışkan, C Biriminin başında Hasan Deniz, D biriminin başında ise Halil İbrahim Aydoğdu olduğu tespit edildi. İddiaya göre, FETÖ operasyonları sonrası adı sıkça gündeme gelen Ali Fuat Yılmazer de İsmail Bünyamin Oğul’un altında görev yapıyordu. Bu birimlerin altında ise, kademeli olarak, farklı birimlerde görevli amir ve polislerden oluşan 7 gruplu bir yapı yer alıyor.
450 TUTUKLU

 

Polis yapısını oluşturan şemanın belirlenmesini sağlayan bine yakın şüpheliden 450’sinin adliyeye sevk edildiği ve tutuklandığı diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. FETÖ şemasındaki ağabeylerden ise 166’sının yakalandığı 105 şüphelinin işlemlerinin ise devam ettiği dile getirildi.

 

 

Kaynak Habip Atam/Sözcü

FETÖ’nün emniyet şeması çıkartıldı