FETÖ Atatürkçüleri Twitter ‘da nasıl manipüle ediyor! Con Sınov anlatıyor

FETÖ Atatürkçüleri Twitter ‘da nasıl manipüle ediyor! Con Sınov anlatıyor
10 Aralık 2019 11:18

Çok fazla düşülen bir hatayı burada söylemek isterim. FETÖ, Amerikancı bir yapılanmadır. Sanıyorum bunu Gülenciler de yalanlamaz.

 

 

 

Örgütün ABD ile bağları çok sıkı. Pek çok konuda aynı düşünüyorlar ve aynı şeyi hedefliyorlar. Destek de görüyorlar. Aynı zamanda ABD’nin ülkemizde inanılmaz bir hegemonyası var. Bazı iktidar yanlısı gazeteciler “bu hegemonyayı kırdık” diye seviniyor ama ben hiç öyle düşünmüyorum. İktidar bunu yapmış değil. İktidarın tüm parçaları bunu istiyor mu? Hiç sanmıyorum. İktidarın önceliği iktidarını sürdürmek. Ve sadece ABD hegemonyasının bir kolu olan FETÖ ile mücadele ediyor. Ve onu da kazanmış değil. Gerçek budur. Şimdi bunları soruyla bağlantılayalım: ABD’nin diğer kolları neyle meşgul? Acaba FETÖ’nün sosyal medya uzantıları dediğimiz gruplar gerçekten FETÖ’cü mü? Belki de ABD’nin Türkiye’deki diğer kolları olamaz mı?

 

ABD İÇİN FETÖ’YÜ KOLLAYANLAR

 

Bu grupların hareket tarzları nasıl oluyor?

 

Ben bunu derinlemesine bilemem. Önümüzde bir orman var. Bu ormanda “tehlikeler olduğunu söylemek” absürt olmaz. Hatta tahminen “içinde yırtıcılar olabilir” diyebiliriz. Bu mantığa uygun. Ama “bu ormanın içinde sırtında 22 tane desen olan leopar vardır ve o FETÖ’cüdür” dediğimizde bu artık kanıta ihtiyaç duyan bir beyandır. Bazı kimselere FETÖ’cü deniyor. Akla yatmıyor. Belki FETÖ’nün argümanlarını kullanıyor, belki FETÖ’nün düşündüğü gibi düşünüyor ama Gülen örgütünün talimatları doğrultusunda çalışıyor, diyebilir miyiz? Bana kalırsa bunun için somut delil lazım. O da mahkemelerin görevi. Sosyal medyada inanılmaz bir manipülasyon var. Doğru kavram bence bu. Yani toplulukları belirli şekilde düşündürmeye ve o toplumun kanaatlerini hileli şekilde değiştirmeye çabalayanlar var. Bunlar da sanırım dışarıda bir yerlere çalışıyor olsa gerek. Neresidir bilemem. Özetle bir insan FETÖ’yü FETÖ’cü olduğu için de koruyabilir, ABD’nin Türkiye’de mevcut başka kolu mensubu olarak, ABD’nin menfaatleri ve talimatları gereğince de FETÖ’yü koruyabilir. Ben diyorum ki, ikinci ihtimalin üzerinde durmak gerek.

 

Yazının devamını okumak için tıklayın