FETÖ operasyonlarında son durum…

FETÖ operasyonlarında son durum…
1 Mart 2017 09:33

KONYA’DAKİ FETÖ OPERASYONUNDA 19 TUTUKLAMA

 

 

 

 

Tolga YANIK/KONYA, (DHA)- KONYA’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Mevlana Üniversitesi ve Hastanesi’nin eski çalışanlarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 43 şüpheliden 19’u tutuklandı, 24 şüpheli serbest bırakıldı.

 

 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 17 Şubat’ta polis tarafından Konya merkezli 18 ilde KHK’la kapatılan Mevlana Üniversitesi ve Hastanesi’nin eski çalışanlarına yönelik operasyon düzenlendi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 98 kişiden 43’ü gözaltına alındı. Polisteki sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 19’u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 24 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

 

MERSİN’DE FETÖ DAVASINDA 6 TAHLİYE

 

İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA)- MERSİN’de FETÖ/PDY’nin, Büyükşehir Belediyesi’ndeki bağlantılarına yönelik soruşturma kapsamında 9’u tutuklu 32 kişinin yargılandığı davada, 6 kişiye tahliye kararı çıktı.

 

Mersin 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 32 sanığın, 10 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci celsesine sanıklar ve avukatları katıldı. Yaklaşık 10 saat süren duruşma basın mensupları ve izleyicilere kapalı görüldü. Mahkemenin bulunduğu katta güvenlik önlemi alan polisler, adı listede bulunanlar dışında koridora kimseyi almadı. Duruşmada yapılan savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ile Zabıta Daire eski Başkanı Yaşar Aksoy hakkında ev hapsi şartı ile, Aşkın Günay, Tevfik Dinçer, Fuat Kurt, Danyel Yalçın hakkında ise şehir dışına çıkma yasağı şartıyla tahliye kararı verdi. Erkan Karaaslan, Mustafa Şahin ve Mehmet Türkmen’in ise tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

 

BURSA’DA 11 MÜFTÜLÜK ESKİ ÇALIŞANINA FETÖ GÖZALTISI

 

Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- BURSA’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, daha önce görevden uzaklaştırılan Bursa İl Müftülüğünde görevli 11 kişi gözaltına alındı.

 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün menfaatleri doğrultusunda faaliyet gösterdiği iddia edilen ve Bursa İl Müftülüğü’nde görevliyken açığa alınan 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri düzenledikleri eş zamanlı operasyonda H.K., H.A., M.A.S., M.D., H.K., A.D., H.A., İ.Y., İ.N., O.K. ve Y.I.’yı gözaltına aldı. Zanlıların adreslerinde arama yapan ekipler çok sayıda materyale incelenmek üzere el koydu. Gözaltına alınan şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü’ne getirilirken, iki şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

ANTALYA’DA FETÖ’DEN 6 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’da Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden 6’sı tutuklandı.

 

Antalya’da 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY’ye yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında aralarından doktor, hemşire, ebe, sağlık teknikeri ve bir yurt müdürünün de bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullandığı belirlenen şüpheliler, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden F.B.D, E.A., S.B., E.K., T.K. ve S.K. çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, M.O. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Kaynak: DHA