Fenerbahçe, AB’ye başvurdu

Fenerbahçe, AB’ye başvurdu
8 Mart 2014 09:34

Fenerbahçe’nin, Gençlik Geliştirme Projesini hayata geçirmek için AB’ye başvurduğu öğrenilirken yetkilileri projeye olumlu yaklaştı.

 

Fenerbahçe Kulübü’nün, Avrupa Birliği’nin fonlarından faydalanmak için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Kamu yararına hizmet veren dernekler, kobiler, belediyeler ya da sivil toplum kuruluşlarının yararlanabildiği bu özel fon konusunda sarı-lacivertli kulübe olumlu yanıtın geldiği bildirildi.

 

GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ

 

Yönetimin kulübün kamu yararına bir dernek ve aynı zamanda sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizerek geliştirdiği projeler için kısa bir süre önce destek istediği belirtildi. Geçtiğimiz hafta AB fonlarını yöneten yetkililer ile biraraya gelen sarı-lacivertlilerin ilk görüşmesi bir hayli iyi geçti.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK

 

Sadece Fenerbahçeli sporcuların değil kamunun da faydalanabileceği “Gençlik Geliştirme Projesi”ni hayata geçirmeyi arzulayan yönetim sunumunu bu ay içinde yapacak. AB yetkilileri bu projeye destek verme kararı alırsa Türkiye’de ilk kez bir spor kulübü AB fonlarından yararlanmış olacak.

 

DİĞER KULÜPLERE ÖRNEK OLACAK

 

Bir anlamda bu kapının açılması diğer kulüpler için de örnek teşkil edebilecek. Alınacak para hibe olarak kullanılacak ve geri ödemesi olmayacak. Yönetim bu onayın çıkması halinde yeni ve farklı projeler geliştirerek bu fonlardan daha fazla faydalanmayı düşünüyor.