Evet, CHP’de de değişim kaçınılmaz

Evet, CHP’de de değişim kaçınılmaz
29 Şubat 2016 17:30

Bugün Halkın Habercisi’nde okudum…

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 
İsmi verilmeyen bir CHP’li muhalif şöyle demiş…

 
“MHP’deki olağanüstü kurultay süreci bizim için de çok önemli. Eğer MHP’de bir olağanüstü kurultay toplanırsa ve Devlet Bahçeli değişirse bu durum, CHP’de tsunami etkisi yaratır. Eğer, Meral Akşener ve Ümit özdağ gibi isimlerden biri genel başkan seçilirse, CHP’nin kentli seçmenlerinin bir kısmı bu partiye kaymasına yol açabilir. Bu durum, bizi üçüncü parti konumuna düşürür. Bu nedenle MHP’deki kurultay bizim çok önemli. MHP’de genel başkan değişikliği CHP’deki fay hatlarını da tetikler”

 
Bu sözlerin her bir harfine katılıyorum, ki, geçen sene ben de, “CHP veya MHP, birinde değişim olursa, diğerinde de olur” şeklinde yazmıştım.

 
Bu, Halkın Habercisi’nden aktardığım sözlerde ise, bir diğer çok önemli husus daha var vurgulamak istediğim; o da şu ki…

 
Eğer MHP’de muhaliflerden birisi başa geçerse, ister Sinan Oğan, ister Koray Aydın, ister Meral Akşener ve eğer CHP’de değişim olmaz ve yönetim aynı kalırsa şehirli laik nüfusun önemli bir bölümü CHP’den MHP’ye kayar.

 
Bugün CHP’ye oy veren, ayrıca da, eskiden sağ partilere oy veren şehirli seçmen de var, ki, bu seçmen de özellikle MHP’ye kolayca kayar.

 
Unutulmamalı ki, CHP seçmeninin oyunu çok büyük oranda Cumhuriyetçi saiklerle alıyor.

 
MHP bir değişiklikle Cumhuriyetçi oyları daha etkin temsil eder hale gelir ve vurgulu muhalafet yaparsa CHP’den çok kolayca seçmen kayar MHP’ye.

 
Oysa sosyal demokrasinin Türkiye’de yaşaması ve güçlenmesi çok önemli.

 
Sosyal demokrasi bugün hala dünyayı toplumsal olarak terbiye eden ve sağlamlaştıran çok tayin edici bakış açılarının özgün sahibi.

 
Bu yüzden (de) CHP’ye yazık etmemek, bunun için de Türk seçmenini çok geniş psikolojik ve sağlam ortak duygularla temsil edecek lider yüzü lazım.

 
Keza…

 
Yukarda da aktardığım ve belirttiğim gibi, MHP’de eğer kongre toplanıp da, muhaliflerden biri lider olduğunda MHP’ye gelecek dinamizm, seçmeni etkileme kapasitesinin ivmeli biçimde artması, Erdoğan’a karşı ses getirici, etkileyici muhalefet edilmesi gibi bir tablo ortaya çıktığında CHP tabanı, üyeleri, hülasasıyla da tüm CHP’liler artık bu mevcut, edilgen ve etkisiz durumdan bir çıkış yolu olabileceğine inanacak ve CHP’nin köklerine sağlamca bağlı ve günümüz şartlarında çok kendinden emin ve hiç yalpalamayan bir CHP için harakete geçeceklerdir.

 
Bu olduğunda bu ülkenin siyasal şartları da birden değişecek ve yeni ufuklara uyanacağımız sabahlar gelecektir.

 
Erdoğan’ın bu kadar şeyi yapabilmesinin tek sebebi karşısındaki edilgen ve çok zayıf muhalefet.

 
Bu kısır döngünün yeni bir muhalefetle yıkıldığı gün Türkiye’nin kurtuluş döneminin ilk günü olacak.

 
HÜSEYİN ÇELİK BİLE YENİLENDİ

 
Artık muhalefetin yenilenmemesi çok da ayıp kaçıyor ayrıca…

 
Çünkü bir zamanlar söyledikleri ve yaptıkları ile iflah olmaz dedirten Hüseyin Çelik bugün artık AKP içinden, oldukça güngörmüş, yani Erdoğan yönetimindeki kötülük, adaletsizlik, berbatlık ve kalitesizlikleri izlemiş ve bizzat görmüş olmaktan kaynaklı bir tecrübeye sahip olmuş birisi olarak yeni şeyler söylüyor.

 
Erdoğan ve çevresinin, Erdoğan’ın yaptıklarını gizlemek için devamlı ürettiği komplo teorilerine ilişkin olarak şöyle demiş…

 
“Ülkemizde ekonomik kalkınma, birçok alanda gelişme ve bir başarı söz konusu olunca bunu biz yapmış, biz başarmış oluyoruz. Ancak ayağımız kaymaya başladı mı, işler ters gitmeye başladı mı, gelsin ‘dış güçler ve onların yerli işbirlikçileri’, gelsin ‘üst akıl’, gelsin ‘faiz lobisi’ gelsin ‘yabancı istihbarat servisleri’ Vesselam. Muz kabuğuna basıp düşsek, bunu ya Amerikalılar ya da İngilizler yapmıştır! Gökten başımıza meteor taşı düşse, ‘dış güçler bunu kasıtlı düşürmüştür’ diyoruz.”

 
Baksanıza, Hüseyin Çelik bile aştı Erdoğan’ı ve kendini yeniledi muhalefet de yenilenmeli artık bir zahmet.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Bozdoğan Kemeri sessiz bir tanıktır
Demek ki bir değişiklik yok
Özgür Özel’i yakından tartmak istiyor