Et-Balık Kurumu, Et-Süte dönüşüyor

Et-Balık Kurumu, Et-Süte dönüşüyor
16 Mart 2013 15:33

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’de hayvancılığın lider ili Burdur’da Et-Balık Kurumu’nun statüsünün Et ve Süt Kurumu olarak değiştirilmesi yönünde Bakanlar Kurulu kararı alındığını açıkladı.

 

 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’de ilk kez hayvancılık yapan köylülerin sorunlarını aktarabilecekleri ve hayvanlarının 24 saat takip edilebildiği Alo Birlik Hattı’nın açılışı izin Burdur’a geldi. Valiliği ziyaretinde Bakan Eker’i Vali Nurettin Yılmaz, AKP Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım ile Burdur Belediye Başkanı AKP’li Sebahattin Akkaya karşıladı.

 

 

 

Bir kız öğrenci tarafından çiçek takdim edilen Bakan Mehdi Eker, Burdur Valiliği’nde yaptığı açıklamada Burdur’un kültür ırkı hayvancılığı açısından Türkiye’nin en iyi konumunda olduğunu ve kültür ırkı hayvan sayının yüzde 120, süt üretiminin de yüzde 100 arttığını kaydetti.

 

ALO BİRLİK HATTI

 

 

Bakan Eker, Burdur’da kurulan Alo Birlik Hattı’nın Türkiye’deki ilk uygulama merkezi olduğu ve kayıtlı üreticilerin buzağısının doğumundan itibaren izlenmeye alındığı ve bu hat aracılığı ile her türlü sorunun da iletilebildiğini dile getirdi.

 

 

 

 

 

ET VE SÜT KURUMU KURULUYOR

 


Geçen pazartesi günkü Bakanlar Kurulu’na yaptığı sunumla Türkiye’de Et ve Süt Kurumu’nun kuruluşunun kabul edildiğini de açıklayan Bakan Mehdi Eker, şunları söyledi:

 

 

 

 

“Bugüne kadar Et- Balık Kurumu sadece belirli bölgelerde faaliyetlerini yürütüyordu. Üreticiden belirli bölgelerden canlı hayvanlarını alıp, kombinede işletiyor ve satıyordu. Biz süt piyasasına da müdahale edecek şekilde bir düzenleme getiriyoruz. Yani et ve süt müdahale kuruluşu aslında. Hem eti hem sütü üretici ve tüketici lehine piyasayı dengelemek maksadıyla çeşitli müdahale araçlarını gerektiği zaman devreye koyacağız. Bakanlar Kurulumuza sunumumuzu yaptık, sayın başbakanımız lütfettiler kabul edildi, desteklediler. Bakanlar Kurulu onayladı ve kuruluş süreci başladı. Bakanlar Kurulu kararları hazırlanıyor. Et-Balık Kurumu’nun mevcut statüsü değiştiriliyor. İnşallah kısa sürede devreye girecek.”