Eskişehir’in CHP’li başkanları sahada!

Eskişehir’in CHP’li başkanları sahada!
7 Mart 2024 06:08

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ile birlikte Sivrihisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

 

 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve EBB Adayı Ayşe Ünlüce ile birlikte sivil toplum kuruluşları ile temaslarını sürdürüyor.

Başkan Ataç, Kurt ve EBB Adayı Ünlüce, son olarak Sivrihisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı İsmail Arslan ve üyeleriyle bir araya geldi. Üyeler ile bol bol sohbet eden heyet, üyelerin istek ve önerilerini de dinledi.

 

 

“YENİ BAHARLAR GELSİN, YENİ ÇİÇEKLER AÇSIN”

 

 

Buluşmada hemşehrilerine seslenen Başkan Ataç, şunları kaydetti:

“Bu seçim çok kritik bir seçim. Sadece yerel seçim değil. Bir tarafta laik cumhuriyeti koruyacak gruplar var. Bir tarafta da tarikatlara göz kırpan bir önderleri var. Bunun mücadelesi çok önemli. Bakın burada her yer Atatürk resmiyle donatılmış. Ne kadar güzel. İnsanın içi açılıyor geldiğinde. Eskişehir’de biz 25 yıldır bu hükümetin diğer illerde yaşattıkları sıkıntıları çekmedik. Çünkü biz her zaman Atatürk’ün kenti dedik, çağdaş dedik, cumhuriyet kenti dedik ve bunun üzerine dikkatle ve inatla durduk. Çok şükür, bugüne kadar hep desteklediniz. İnanın her seçimde oylarımız katlanarak yükseldi. Bu sizlerin başarısıdır. Bizler de o başarınıza uyaraktan sizin başınızı öne eğdirmedik. Her türlü hizmet neyse yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu dönem mahallelerimizde neler eksik onları tamamlama yoluna gidiyoruz. Çünkü hakikaten Eskişehir halkı mutlu. Biz kendi kendimizle yarışıyoruz. 31 Mart’a az kaldı. Bizim buralarda hiçbir endişemiz yok. Dediğim gibi her seçimde oylarınızı verdiniz, desteklerinizi verdiniz. Diliyorum 1 Nisan’da onlara ciddi olduğumuzu göstereceğiz. Yeni baharlar gelsin, yeni çiçekler arasın. El birliğiyle Eskişehir’i en yüksek noktaya getirelim, Türkiye Eskişehir olsun.”

 

 

“DEVLETİN YAPMADIĞI İŞLERİ YAPIYORUZ”

 

 

Başkan Kurt, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada 10 yılda Odunpazarı’nda yaptığı çalışmaları anlattı. Kendisi ve Ahmet Ataç’ın deneyimli belediye başkanları olduğunu söyleyen Başkan Kurt, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin ise Büyükşehir Belediyesini bilen, tecrübeli bir üst düzey bürokrat olduğuna dikkat çekti.

Sivrihisarlı hemşehrilerinden 31 Mart Yerel Seçimlerinde destek isteyen Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi’nde 10 yıldır görev yapan bu ekibe hiç kimse hırsız diyemez. Hiç kimse yanlış yaptınız, kanunsuz iş yaptınız, adam kayırdınız diyemez. Odunpazarı’nda 10 yıl boyunca iktidarın her türlü baskısına ve engelleme çalışmasına rağmen iş yaptık. Odunpazarı’nın her mahallesinde kalıcı işler yaptık” dedi.

 

 

“SİVRİHİSAR GELİŞSİN DİYE İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ”

 

 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Sivrihisar’ın Eskişehir’in en büyük ilçelerinden biri olduğunu, gelişime açık bir ilçe olduğunu fakat hak ettiği değeri almadığını söyledi. Kırsaldan kent merkezine sürekli bir göç olduğunu bu göçün önüne geçmek için ilçeleri kalkındırmak gerektiğini belirten Ayşe Ünlüce, “Artık Eskişehir merkezi çok sıkıştı kente sürekli bir göç var. Şehrimizi seviyorlar ve nitelikli bir göç de alıyor evet güzel bir şey ama kırsalda insanlarımız için bir iş alanı olsa kimse göç etmez. Sivrihisar gelişsin diye imkanlarımızı seferber edeceğiz” diye konuştu.

Eskişehir’in marka bir kent olduğunu ve önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayan Ayşe Ünlüce, “Eskişehir’in iki tane en önemli markası var. Biri Eskişehirspor biri de Kalabak Su. Biz Eskişehirspor’a çok değer veriyoruz. Umarım ilerleyen zamanlarda en güzel noktalara gelmesini istiyoruz. Bununla ilgili de belediyeler olarak mevzuata uygun ne varsa onu yapmaya hazırız. Eskişehirspor’un siyasete alet edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Eskişehirspor hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmamalı. Eskişehirspor’un içinde bunu kabul etmeyen pek çok arkadaşımızın da olduğunu biliyorum” dedi.