Eşini karaciğeriyle hayata bağladı

Eşini karaciğeriyle hayata bağladı
24 Ağustos 2013 09:36

Antalya’da 24 yaşındaki Melike Özmen, 8 yıldır siroz hastalığıyla mücadele eden eşi 27 yaşındaki Ekrem Özmen’e karaciğerinin bir bölümünü vererek sağlığına kavuşmasını sağladı.

 

İstanbul’da 6 yıl önce evlenen tekstilci Ekrem Özmen, “Eşimin bağışladığı karaciğer ile yeniden doğdum. Olmaz diyorlardı, başardık” dedi. Ekrem Özmen, yaşadıklarını anlatırken, 2005 yılından beri Hepatit B’ye bağlı siroz olduğunu, hastalığını da askerde kan bağışında bulunduğu zaman öğrendiğini, hemen hastaneye yatırılarak tedaviye alındığını söyledi. Yaklaşık 3 yıl hiçbir rahatsızlığı olmadığını, bu arada eşiyle birbirlerini severek evlendiklerini belirten Ekrem Özmen, daha sonra hastalığının tekrarladığını, gittiği hastanede karaciğer nakli olmasının imkansız olduğunu söylemeleri üzerine de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne başvurduklarını kaydetti. Özmen, “Eşim Melike bağışçı olacağını söyledi. Tetkikler yapıldı. Uygun olduğu görüldü ve eşimin karaciğerinin bir bölümü bana nakledildi” diye konuştu.

 

‘NAKİL OLAMAZ, ÖLÜR’ DEDİLER

Evliliğin ilk yıllarında eşinin hastalığının ilerlemesi ve çalışamaz duruma gelmesinin ardından verici olmak için girişimde bulunduğunu anlatan Melike Özmen, şunları söyledi:

“Eşimle 6 yıl önce evlilik için imza atarken, ‘İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta, ölüm bizi ayırana dek’ dedik. Eşimin acı çekmesine dayanamadım.”

İlk gittikleri hastanede nakil konusunda “Eşin ameliyat olamaz, ölür” dediklerini, hastaneden üzülerek ayrıldıklarını belirten Melike Özmen, kayınvalidesinin komşusunun Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde böbrek nakli olduklarını duyduğunu, burayı denemelerinin önerildiğini kaydetti.

Melike Özmen, “Kayınvalidem bu haberi verdiğinde sevindik. İki ay önce Antalya’ya gelerek başvuruda bulunduk. Tetkiklerimiz oldu ve neticede nakil yapıldı, eşim sağlığına kavuştu. İyi günde, kötü günde diyerek birbirimize söz vermiştik. Aynı söz verdiğimiz gibi birbirimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ben eşimin yanında oldum” dedi.

Ameliyatı yapan doktorlara teşekkür eden Melike Özmen, herkesi bağışçı olmaya davet etti.

 

‘GELİNİM, BANA CANIMI BAĞIŞLADI’

Gelinine minnettar olduğunu anlatan Ekrem Özmen’in annesi Fahriye Daşdan da duygularını “Gelinime, oğlumu hayata bağışladığı için minnettarım. Bana canımı bağışladı. Bize acı yaşatmadı. Oğlumu bana bağışladı. Gelinime ve doktorlarımıza teşekkür ediyorum” sözleriyle dile getirdi.

 

AMELİYAT BAŞARILI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’nde başarılı organ nakillerine imza atan Merkez Müdürü ve cerrahi sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, salı günü yapılan ameliyatın ardından hastanın ve vericinin sağlık durumlarının çok iyi olduğunu açıkladı. Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Melike ve Ekrem Özmen çiftinin bir süre daha serviste takiplerinin yapılacağını, uygun görüldüğünde taburcu edileceklerini söyledi.