Erzurum’da büyük provokasyon: Taş fırlatıldı İmamoğlu konuşmasını bitirmek zorunda kaldı

Erzurum’da büyük provokasyon: Taş fırlatıldı İmamoğlu konuşmasını bitirmek zorunda kaldı
8 Mayıs 2023 05:45

Erzurum’da bugün sabahtan beri göstere göstere gelen provokasyon akşam saatlerinde gerçekleşti. Polislerin gözü önünde toplanan MHP ve Hüda Par’lı bir grup meydanda toplananlara ve otobüsün üzerninden onlara seslenen Ekrem İmamoğlu’na taş attı. Olayların büyümemesi için miting yarıda kesildi İmamoğlu uçakla döndü.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, provokasyonların yapıldığı Erzurum’da vatandaşlara sesleniyor. Ekrem İmamoğlu’na konuşması sırasında taş atıldı.

İmamoğlu otobüse taş atılırken meydandaki polislere seslenip ‘seyrediyorsunuz polisler 200 kişiyi seyrediyorsunuz. Emniyet Müdürü Vali hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız’ dedi.

Meydandaki kalabalığı sakinleştirmeye çalışan Ekrem İmamoğlu ‘Onlara uymayın onarın oyununa gelmeyin’ diyerek miting alanındaki olayların büyümemesi için çaba gösterdi. Otobüsün camları kırıldı, İmamoğlu’nun yaralı olmadığı bilgisi geliyor.

 

“Onlar bir süre sonra pişman olacaklar bize ne düşüyor biliyor musunuz? Bize sevgi barış huzur bolluk bereket sözleri düşüyor. Siz bunu kullanın bunu konuşun.

Sevgili hemşerilerim seyreden polisler biz de sizi seyrediyoruz. Bu şehrin valisi emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Hiç sorun yok.

Ekonomik kriz yoksulluk Eruzurm kişi başı düşen gelirde Türkiye’de 81 ilin arasında 62’inci bu şehrin sorunu fakirlik bu şehrin sorunu yoksulluk ama aldatılmış gençler olabilir. Aldatılmış yönerticiler olabilir.

Burada yaralann vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz polisler Erzurum Valisi Erzuurm belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım insanları tahrik ediyorsunuz.”