Eroğlu’na jet disiplin soruşturması Ankara İl Disiplin Kurulu’nda reddedildi!

Eroğlu’na jet disiplin soruşturması Ankara İl Disiplin Kurulu’nda reddedildi!
20 Kasım 2015 12:00

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kayınpederi Mansur Celebcioğlu tarafından kurşunlanmasını bilgi ve belegelere dayanarak 2 Kasım 2015 günü haberleştirmemizin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir panik edasıyla Taşdelen’e sahip çıkarak Yaşar Kemal Park açılışında H&H Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven Eroğlu’nu kast ederek “CHP’den kökünüzü temizleyeceğim” ifadesini kullanmıştı.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasını emir kabul eden CHP Ankara İl Başkanlığı, CHP’de üç dönem Ankara birinci bölgeden milletvekili adayı olan, CHP’den hiçbir karşılık beklemeden her türlü fedakarlıkta bulunan Halkın Habercisi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven Eroğlu’nu savunmasını almaya bile tenezzül etmeden tedbirli kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etmişti.

 

 

CHP Ankara İl’de dün toplanan disiplin kurulu İlyas Güven Eroğlu için hazırlanan dosyayı tarafların savunması bile alınmadan tamamen hukuksuz bir şekilde hazırlanan dosyayı oy birliği ile CHP Ankara İl Başkanlığı’na iade etti.

 

IMG_4733

H&H Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven Eroğlu
İlyas Güven Eroğlu’nun konuyla ilgili açıklamaları:

 

 

“Sahibi olduğum Halkın Habercisi isimli internet haber sitesinde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kayınpederi Mansur Celebcioğlu tarafından kurşunlanmasıyla ilgili haberin yayınlanmasının ardından CHP Çankaya İlçe Başkanlığı tamamen belgelere dayalı bu haberin aslını öğrenmek zahmetine dahi katlanmadan, bu hususta hiçbir inceleme yapmadan, ön yargıyla hareket ederek, haberin yazarı olmadığım halde, şahsımın İl Disiplin Kurulu’na verilmesi talebiyle CHP Ankara İl Başkanlığı’na şikayette bulunmuştur.

 

 

CHP Ankara İl Başkanlığı da aynı şekilde hiçbir araştırmaya gerek duymadan daha önemli ve öncelikli hiçbir işleri yokmuşcasına önyargıyla ve işgüzarca davranarak konuyu İl Disiplin Kurulu’na havale etmişlerdir.

 

 

Yasal tüm haklarım saklıdır.

 

 

CHP Ankara İl Disiplin Kurulu hakkımda bir karar vermeden önce CHP tüzük yönetmeliğinin amir hükmü gereğince savunma istemek mecburiyetindedir.

 

 

Savunmamın istenmesi durumunda tüm belgeleriyle birlikte, gerekli açıklamanıın yapılacağı aşikardır.

 

 

Bu vesileyle çok önemli bir hususu da kamuoyunun dikkat ve takdirlerine saygıyla sunmak isterim.

 

 

O da şudur:

 

 

Hatırlanacağı gibi, söz konusu haberle ilişkili olarak, tarafımdan Ankara Cumhuriyet Başsavclığı’na 2015/151727 soruşturma numarası ile suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

 

Bu süreç halen devam etmekte olup henüz sonuçlanmamıştır.

 

 

Tamamen hukuki olan bu süreçle ilgili olarak kimi parti yöneticileri ne yazık ki kendilerini savcı-hakim yerine koyarak hukuki sürece ilişkin görüş belirtmekte bir sakınca görmemişlerdir.

 

 

Bu vahim hukuk cehaletini kamuoyunun dikkatlerine sunmayı bir görev biliyorum.”

 

Bu ne telaş Kılıçdaroğlu?